fbpx

Crowdfunding-kampanj till stöd för Dawit Isaak lanseras

Fredag 26 oktober 2018

Martin Schibbye och Kerstin Neld i SVT Morgonstudion angående Free Dawit Isaak

Martin Schibbye, journalist och författare och Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter, gästade SVT Morgonstudion för att berätta om Dawit Isaak och crowdfundingkampanjen som startas idag. SE INSLAGET HÄR, CIRKA 51 minuter in i programmet.

Dawit Isaak är journalist, författare och svensk medborgare som är född 1964. Imorgon, lördag den 27 oktober, blir hans 17:e födelsedag i fångenskap och han fyller 54 år. Med anledning av att Dawit Isaak fyller år lördagen den 27 oktober uppmärksammas hans födelsedag med en insamling för att hans bok ska kunna tryckas och delas ut till samtliga EU-parlamentariker.

Crowdfundingkampanjen ska finansiera utdelningen av Dawit Isaaks bok ”Hopp” till samtliga EU-parlamentariker. Boken innehåller ett urval av Dawit Isaaks produktion av prosa, dramatik och journalistik.

Kampanjen sjösätts bland annat med hjälp av två årsbarn med Dawit Isaak som högläser ur boken Hopp, journalisten Thomas Arnroth och kulturchefen för Västra Götalandsregionen Katti Hoflin.

De påminner oss om att blir Dawit fri har han ett långt liv kvar att leva med sin familj. Det är lätt att tro att han är väldigt gammal efter alla dessa år i fångenskap. Dessa årsbarn mitt i sina liv gör sina röster hörda för Dawit Isaak i en situation där han inte kan göra det.

Se lanseringen live

Crowdfundingkampanjen lanseras idag, fredagen den 26 oktober, kl 12.00-13.00. Du kan följa lanseringen direkt på Free Dawits facebooksida.

Free Dawit Isaak logotypeDeltagare vid lanseringstillfället

 • Leif Öbrink, ordförande Stödföreningen Dawit Isaak
 • Brit Stakston, mediestrateg
 • Thomas Arnroth, journalist
 • Katti Hoflin, kuturchef Västra Götalandsregionen
 • Björn Tunbäck, Reportar utan gränser
 • Kerstin Neld, VD, Sveriges Tidskrifter
 • Anna Lindenfors, Generalsekreterare Svenska Amnesty

 

 • Free Dawit Isaak

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  Another Media Group

  Mediebranschen står inför stora utmaningar; ökad konkurrens från globala jättar, ett ökat mediebrus i alla våra flöden och digitalisering. I ett sådan klimat behövs det en aktör som vågar. När utmaningar dyker upp och ställer nya krav på publicister och medieägare – står vi starka för att stötta genom förändring. Vi utmanar, effektiviserar, skapar lönsamhet och hittar nya intäkter.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.