Cissi Elwin om ledarskap och tidskriftsbranschens utveckling

Onsdag 9 maj 2018

Cissi Elwin – Tidskriftspodden avsnitt 44

Det finns få i mediebranschen som inte vet vem Cissi Elwin är. Sedan 2011 är  hon publisher för tidningen Chef och har innan dess haft flera ledande befattningar på bland annat Ica Kuriren och senare Forma Publishing Group. Hon har även varit vd för Svenska Filminstitutet och jobbat som journalist, programledare och producent på SVT under många år. När vi träffar Cissi Elwin på Chefs redaktion har hon några intensiva veckor bakom sig då hon hastigt tvingats göra en omorganisation på tidningen. 

Glimtar ur avsnittet

✔️Chefs värderingar – “Vi kan inte alltid vara på chefens sida, det finns chefer som beter sig illa. Vi granskar toppchefer ganska tufft.”

✔️Om risker med att bara fokusera på affären – “I många stycken håller man på att förlora sin själ.”

✔️Om att ge sig ut och demonstrera på gatorna med redaktionen – “När ensamkommande flyktingar blev attackerade av nazister kände vi allihopa att det var helt oacceptabelt”

✔️Så bygger chef sin företagskultur – “Slutar hjärtat fungera kan man ha hur starka ben som helst men de kommer inte springa.”

✔️Om framtidens medieprodukt – ”Man kommer längre och snabbare med relevant data, men det kommer inte automatiskt komma ut perfekta mediaprodukter.”

✔️Om att utveckla nya format och kanaler – “En skicklig entreprenör ser lite längre bort. Det du kan se är vad människor har gjort, inte vad de kommer att göra.”

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app och ladda ner till din smartphone.

Om Tidskriftspodden

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.