fbpx

Chefredaktörsfajt och falsk räckvidd

Onsdag 28 oktober 2020

Nya Tidskriftspodden

Nya Tidskriftspodden är tillbaka. Vi diskuterar bland annat fajten mellan Careborg och Wolodarski kring att Dagens Nyheter låter Greta Thunberg bli chefredaktör för en dag, vilka mätmetoder är relevanta i mediebranschen, när ska man bryta sig loss och starta eget som medieentreprenör, och vad säger mediechefernas lönenivåer om branschen?

OBS! Fredrik påstår felaktigt i avsnittet att tidningen Populär Historia lagts ned (i diskussionen kring Orvesto). I själva verket är det Allt om Historia som är nedlagd.

Ur innehållet:

✅  Dagens Nyheter låter Greta Thunberg bli chefredaktör för en dag – Effektfullt grepp eller publicistiskt haveri?

✅  Nedlagda titlar rankar fortfarande högt i Orvesto – hur viktigt är räckviddsmåttet?

✅  Digital mätning – vilka mått är relevanta och vad bryr sig en annonsör om att mäta?

✅  “Mini media empires” – Hur kan medieföretag bygga nya varumärken både innan och utanför de egna väggarna? Och när ska man bryta sig loss helt och starta eget som medieentreprenör?

✅  Finansmannen Sven Hagströmer donerar pengar till Grävfonden och uppmanar andra att göra samma sak – Vilken roll spelar mecenater för journalistiken?

✅  Vi går igenom mediechefernas löner – vad säger det om branschen?

✅  Det rör på sig bland mediebranschens toppnamn

Glöm inte att kolla in programmet för Tidskriftsdagen och anmäl dig senast den 10 november.

Om podden
Tidskriftspodden finns på alla större plattformar och produceras av Sveriges Tidskrifter. Camilla Björkman, Helle Klein och Thomas Mattsson diskuterar aktuella frågor och händelser i mediebranschen. Fredrik Wass programleder. Gabriella Lahti klipper.

Frågor eller synpunkter? Kontakta Fredrik Wass.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.