fbpx

Caspar Opitz blir ny Medieombudsman

Fredag 8 januari 2021

Foto: DN

Caspar Opitz tillträder tjänsten som Medieombudsman den 1 april i år. Han efterträder Ola Sigvardsson som går i pension efter ett decennium på tjänsten som Pressombudsman/Medieombudsman.

Sveriges Tidskrifter är en av huvudmännen bakom det medieetiska systemet.

Pressens Opinionsnämnd bildades 1916, ett självsanerande initiativ för att sköta frågorna om branschens pressetik. För att göra det enklare för allmänheten att få rätt mot pressen, inrättades 1969 Allmänhetens Pressombudsman.  I fjol utökades systemet till att, utöver tryckta tidningar, även omfatta digitala medier och etermedier och bytte i samband med det namn till Allmänhetens Medieombudsman och Mediernas Etiknämnd.

Läs mer på Dagens Media.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.