fbpx

Caspar Opitz blir ny Medieombudsman

Fredag 8 januari 2021

Foto: DN

Caspar Opitz tillträder tjänsten som Medieombudsman den 1 april i år. Han efterträder Ola Sigvardsson som går i pension efter ett decennium på tjänsten som Pressombudsman/Medieombudsman.

Sveriges Tidskrifter är en av huvudmännen bakom det medieetiska systemet.

Pressens Opinionsnämnd bildades 1916, ett självsanerande initiativ för att sköta frågorna om branschens pressetik. För att göra det enklare för allmänheten att få rätt mot pressen, inrättades 1969 Allmänhetens Pressombudsman.  I fjol utökades systemet till att, utöver tryckta tidningar, även omfatta digitala medier och etermedier och bytte i samband med det namn till Allmänhetens Medieombudsman och Mediernas Etiknämnd.

Läs mer på Dagens Media.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.