fbpx

Best of Tidskriftspodden – 2016

Onsdag 4 januari 2017

tidpoddkollageInte mindre än femton tidskriftsstjärnor medverkade i Tidskriftspodden under 2016 – här är tre minnesvärda citat.

Den 6 april 2016 släppte Sveriges Tidskrifter det första avsnittet av podcasten som vi – naturligtvis – valde att kalla för Tidskriftspodden. Podcasten, som sedan dess har utkommit varannan torsdag, gästades under 2016 av en rad stjärnor från den svenska tidskriftsscenen, bland annat Helle Klein, Pamela Andersson, Daniel Poohl, Kerstin Neld, Fredrik Wass, Irena Pozar, Mattias Göransson, Patrik Hadenius, Sofia Wadensjö Karén, Robert Brännström och Amelia Adamo. Flera branschmedier har uppmärksammat podden, bland annat Medievärlden, Allt om tidskrifter och Resumé (här och här). Nedan listar vi tre minnesvärda citat från Tidskriftspoddens första femton avsnitt. Och du – OBS! – den 12 januari släpps avsnitt 16, med tidningen Cafés chefredaktör Jonas Terning. Så länge hittar du samtliga tidigare avsnitt här.

I avsnitt 15 (8 december) gästade tidskriftsdrottningen Amelia Adamo.

Hade jag varit 30 år idag så hade jag startat en svensk Huffington Post.Amelia Adamo

I avsnitt 11 (12 oktober) gästade KIT:s chefredaktör och medgrundare Robert Brännström. Han berättade då om den kritik han möttes av efter att han under våren 2016 gick ut med Kits räckviddssiffror.

PrRobert Brännström KIToblemet är att våra siffror inte är jämförbara med andra, eftersom vi håller på med en helt annan gren. Det är äpplen och päron. Vi är aktivt ointresserade av att ha klick på vår sajt. Det vi säljer till våra kunder är kunskapen om hur du ska berätta historier i sociala medier på ett framgångsrikt sätt. Och när folk inte förstår skillnaden utbryter stor förvirring och ramaskri.

 I avsnitt 10 (28 september) gästade Fridas chefredaktör Therese Allert – som talade varmt om den digitala transformationen.
Det går inte att säga att tidningen ska ta en större roll än de andra plattformarna. Vi har valt att sätta tidningen som en del av de åtta plattformar vi har och se Frida som ett varumärke. Det är inte så att online sitter tre våningar upp. Vi sitter väldigt tätt.Terese Allert

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

— Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt.

Tidigare avsnitt

#1: Kerstin Neld. #2: Olle Aronsson. #3: Susanna Lundell. #4: Irena Pozar. #5: Helle Klein och Karin Lennmor. #6: Patrik Hadenius.#7: Daniel Poohl. #8: Pamela Andersson. #9 Fredrik Wass. #10 Terese Allert. #11. Robert Brännström. #12 Mattias Göransson. #13 Melanie Deziel. #14 Sofia Wadensjö Karén. #15 Amelia Adamo.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.