fbpx

Best of Tidskriftspodden – 2016

Onsdag 4 januari 2017

tidpoddkollageInte mindre än femton tidskriftsstjärnor medverkade i Tidskriftspodden under 2016 – här är tre minnesvärda citat.

Den 6 april 2016 släppte Sveriges Tidskrifter det första avsnittet av podcasten som vi – naturligtvis – valde att kalla för Tidskriftspodden. Podcasten, som sedan dess har utkommit varannan torsdag, gästades under 2016 av en rad stjärnor från den svenska tidskriftsscenen, bland annat Helle Klein, Pamela Andersson, Daniel Poohl, Kerstin Neld, Fredrik Wass, Irena Pozar, Mattias Göransson, Patrik Hadenius, Sofia Wadensjö Karén, Robert Brännström och Amelia Adamo. Flera branschmedier har uppmärksammat podden, bland annat Medievärlden, Allt om tidskrifter och Resumé (här och här). Nedan listar vi tre minnesvärda citat från Tidskriftspoddens första femton avsnitt. Och du – OBS! – den 12 januari släpps avsnitt 16, med tidningen Cafés chefredaktör Jonas Terning. Så länge hittar du samtliga tidigare avsnitt här.

I avsnitt 15 (8 december) gästade tidskriftsdrottningen Amelia Adamo.

Hade jag varit 30 år idag så hade jag startat en svensk Huffington Post.Amelia Adamo

I avsnitt 11 (12 oktober) gästade KIT:s chefredaktör och medgrundare Robert Brännström. Han berättade då om den kritik han möttes av efter att han under våren 2016 gick ut med Kits räckviddssiffror.

PrRobert Brännström KIToblemet är att våra siffror inte är jämförbara med andra, eftersom vi håller på med en helt annan gren. Det är äpplen och päron. Vi är aktivt ointresserade av att ha klick på vår sajt. Det vi säljer till våra kunder är kunskapen om hur du ska berätta historier i sociala medier på ett framgångsrikt sätt. Och när folk inte förstår skillnaden utbryter stor förvirring och ramaskri.

 I avsnitt 10 (28 september) gästade Fridas chefredaktör Therese Allert – som talade varmt om den digitala transformationen.
Det går inte att säga att tidningen ska ta en större roll än de andra plattformarna. Vi har valt att sätta tidningen som en del av de åtta plattformar vi har och se Frida som ett varumärke. Det är inte så att online sitter tre våningar upp. Vi sitter väldigt tätt.Terese Allert

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

— Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt.

Tidigare avsnitt

#1: Kerstin Neld. #2: Olle Aronsson. #3: Susanna Lundell. #4: Irena Pozar. #5: Helle Klein och Karin Lennmor. #6: Patrik Hadenius.#7: Daniel Poohl. #8: Pamela Andersson. #9 Fredrik Wass. #10 Terese Allert. #11. Robert Brännström. #12 Mattias Göransson. #13 Melanie Deziel. #14 Sofia Wadensjö Karén. #15 Amelia Adamo.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.