fbpx

Beslut fattat om sänkt digitalmoms

Torsdag 21 februari 2019

Regeringen fattade idag det formella beslutet om att sänka momsen på digitala publikationer till sex procent från och med den 1 juli i 2019.

“Äntligen fick vi idag det beslut som branschen så länge väntat på. En teknikneutral och låg moms för tidskrifter är avgörande för våra medlemmars framtid”, säger Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter.

Frågan har utretts under många år inom EU. Sveriges Tidskrifter har under dessa år bedrivit ett aktivt lobbying-arbete för att EU skulle fatta de beslut som krävdes för att medlemsländerna skall kunna sänka digitalmomsen, idag 25 procent, till samma nivå som idag gäller för pappersutgivning.

I oktober förra året kom äntligen det beslut som vi väntat på.Den svenska regeringen har varit aktivt pådrivande inom EU i denna fråga. De var också snabba med att skicka ut digitalmoms-frågan på remiss efter att EU-beslutet var fattat.Och idag fattade alltså regeringen det formella beslutet om att sänka momsen för digitala tidningar, tidskrifter och böcker.

“Dagens beslut uppmuntrar våra medlemmar i deras ambitioner att förse läsare med journalistiskt innehåll på alla plattformar, och det ger dem incitament att investera i digital teknik”, säger Kerstin Neld.

För frågor kontakta Kerstin Neld:
e-post: kerstin.neld@sverigestidskrifter.se
mobil: 070 570 41 08

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  P1 Prenumeration

  PositionEtt AB är ett företag som under många år utvecklat och levererat P1 Prenumeration till tidningsförlag.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.