fbpx

Åsa Erlandssons tre bästa berättarknep

Fredag 19 oktober 2018

Åsa Erlandsson. Foto: Göran Segeholm

Åsa Erlandsson är redaktör för Svensk Polis och vinnare av Stora Journalistpriset som årets berättare 2017. Hon är även nominerad till Årets Journalist i Tidskriftpriset i år och hon ska – tillsammans med Jenny Agö från KIT – prata om kreativa sätt att berätta en historia på Tidskriftsdagen den 7 november.

Foto: Göran Segeholm

Vilka är dina tre bästa berättarknep?

– Till att börja med: gestalta! Om du skapar små filmer i huvudet på dina läsare är de fast. Till exempel är “han blev ledsen” platt. Medan “Han reser sig upp, sträcker sig efter hushållspappret och svär: Jävla pollen” gör att vi både förstår att han börjar gråta, och att han inte vill visa det.

– Mitt andra knep är att hitta den konkreta detaljen. Man kan skriva såhär: “Nu ska alla i landstinget Sörmland lära sig äta bättre och röra sig mer.” Men det blir mycket bättre såhär: “En liten skrynklig hund ska få Sörmlänningarna att leva längre.”

– Knep 3 är att skippa skrivkrampen! Ja, det går. Om du kör fast så fortsätt skriva ändå, även om det blir dåligt.

Internationella talare och skarpa case!

Hör Åsa Erlandsson och många fler branschstjärnor dela sina erfarenheter på Tidskriftsdagen den 7 november. På kvällen arrangeras Tidskriftsgalan med prisutdelning i 14 kategorier, underhållning med liveband och trerätters galamiddag. Begränsat antal platser, se hela programmet och anmäl dig direkt.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.