fbpx

Årets redaktör ger sitt bästa redaktörsråd

Onsdag 25 september 2019
Ansvarig utgivare: Barbro Janson Lundkvist, Allt om tidskrifter

3 frågor till Elisabet Ekblom, redaktör för tidningarna Bra affärer och Respons, som tidigare i år utsågs till årets redaktör av Journalistförbundets Frilans Riks.

En av motiveringarna till utmärkelsen är att du är bra på att ge feedback, både på sådant du är nöjd med, men även gällande förbättringspunkter. Varför är det viktigt för dig?

– För mig handlar det om tillit och gemenskap, att vi alla jobbar tillsammans för att skapa bra journalistik. Då följer öppenhet, kamratskap och en god dialog. Sedan finns det alltid en och annan reporter som inte klarar av att få kritik, men då fungerar inte samarbetet, tycker jag.

Vilka erfarenheter har format dig som redaktör?

– Mitt första sommarjobb som redaktör i Kumla har betytt mycket, det är den bästa utbildning jag någonsin har fått. En annan viktig erfarenhet är mina år som medielärare på en gymnasieskola i Örebro. Där lärde jag mig mycket om att se varje individ och att kunna urskilja olika stilar och vägval som en skribent gör, och att kunna möta det.

Vilket är ditt bästa redaktörsråd?

– Att ha framförhållning, det är grunden för en god arbetsmiljö på alla plan. Har man bra planering och jobbar med frilansare som håller deadline finns det tid och utrymme för kreativitet, eftertanke, kommunikation och feedback.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Another Media Group

  Mediebranschen står inför stora utmaningar; ökad konkurrens från globala jättar, ett ökat mediebrus i alla våra flöden och digitalisering. I ett sådan klimat behövs det en aktör som vågar. När utmaningar dyker upp och ställer nya krav på publicister och medieägare – står vi starka för att stötta genom förändring. Vi utmanar, effektiviserar, skapar lönsamhet och hittar nya intäkter.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.