fbpx

Ännu ett grönt ljus för sänkt digitalmoms

Onsdag 22 mars 2017

När ECOFIN, EU:s råd för ekonomiska och finansiella frågor, diskuterade digitalmomsen med finansministrarna på plats fanns ingen tvekan. Det råder stor enighet om att det ska vara samma skattesats på både tryckta och digitala böcker och tidskrifter.

mattiasfri– Finansministrarna hade möte igår i Bryssel. Då diskuterades digitalmomsen för att trycktesta frågan och se om det fanns enighet om att ta ett beslut. Och de tillstyrkte förslaget, säger Mattias Fri, en av Sveriges ledande momsexperter och skatterjurist på Svalner, samt medlem i Sveriges Tidskrifters expertpanel.

Det här är en fråga som inte är speciellt kontroversiell och det verkar finnas goda utsikter om ett beslut hos EU relativt snabbt.

– Vi pratar om månader förhoppningsvis. Det finns fortfarande en möjlighet att beslut kan fattas under det nuvarande maltesiska ordförandeskapet. De har sagt att de vill driva igenom det här innan de lämnar ifrån sig stafettpinnen sista juni, men det är ont om tid. Det är mer troligt att vi får ett beslut under hösten. Sen är det upp till regeringen att lägga förslag i riksdagen om lagändring och det ska inte behöva ta så lång tid om man prioriterar frågan, säger Mattias Fri.

I fredags (17 mars) uppvaktade Sveriges Tidskrifter finansdepartementet för att diskutera implementeringen av nya digitalmomsen på den svenska marknaden. Vi presenterade förslag till ändrad lagtext och hur man på det viset definiera vad en digital tidskrift är.

Läs mer om hur Sveriges Tidskrifter arbetat med digitalmomsfrågan på den här sidan. den här sidan.

/Fredrik Wass

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.