fbpx

3 frågor till Anna Zethreaus, huvudredaktör för Kupé

Måndag 16 april 2018

Anna Zethraeus, huvudredaktör Kupé

Anna Zethreaus är ny huvudredaktör för SJ:s ombordmagasin Kupé. Tidigare har hon jobbat bland annat som chefredaktör för Mama, Family Living och Allt i Hemmet och redaktör på Damernas Värld och Amelia.

Text: Jennie Aquilonius / Allt om Tidskrifter

Varför vill du jobba med Kupé?
– Kupé är ett superroligt läsmagasin, både genuint och estetiskt, och når så många olika typer av läsare från hela landet. Det är kul att jobba med att hitta ämnen och vinklar som roar, överraskar och berör inom en så otroligt bred målgrupp.

Det låter svårt?
– Ja, det är en spännande utmaning att hitta fram till läsaren, nå in och våga vara specifik inom en sådan bredd. Pendla mellan att träffa okända personer som kan berätta något som alla kan känna igen sig i, och personer som alla vet vilka det är – men som kan berätta något som ingen ännu känner till om dem.

Hur ska du hitta rätt ton?
– Genom personligt tilltal. Kupé fick en helt ny form för precis ett år sedan, då Klintberg Niléhn tog över produktionen, där vi jobbar mycket med personligt uttryck också i bild och form. Man vill ju att läsupplevelsen ska bli lustfylld och då är det viktigt att ha ett öppet sinne och vara ute bland folk. Inte ha en mallad historia och idé vid skrivbordet om hur sidorna ska fyllas, utan överraska både oss själva och läsarna.

Allt om Tidskrifter omslag med Patrik HadeniusDen här intervjun publicerades i vår tidning Allt om Tidskrifter, nr 1, 2018. Du kan prenumerera gratis på tidningen och vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.