fbpx

Ny upphovsrätt inom EU!

Torsdag 14 februari 2019

EU-parlamentet

Igår, onsdagen den 13 februari, lyckades äntligen EU-parlamentet, kommissionen och medlemsländerna i rådet komma överens i sina kompromissförhandlingar om ett nytt upphovsrättsdirektiv.

Det så kallade DSM-direktivet presenterades av EU –kommissionen 2016 och har efter detta varit föremål för mycket diskussioner och debatt. Vi på Sveriges Tidskrifter välkomnar den nya lagen. Den ger rätt förutsättningar för tidskrifter och tidningar som betalar för kvalitetsjournalistiken, att kunna skydda och kapitalisera på sina investeringar i en digital tid.

Texten i den nya lagen måste nu formellt godkännas av Parlamentet och Rådet. Därefter ska det publiceras i ”The official journal of EU” EU:s medlemsländer kommer efter det att ha 24 månader på sig att införa och anpassa den nya lagen till sina egna lagstiftningar.

Läs här det pressmeddelande som sändes ut idag från vår Europa-organisation EMMA (European Magazine Media Association)

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.

 • Annons
  P1 Prenumeration

  PositionEtt AB är ett företag som under många år utvecklat och levererat P1 Prenumeration till tidningsförlag.

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.