fbpx

Ny upphovsrätt inom EU!

Torsdag 14 februari 2019

EU-parlamentet

Igår, onsdagen den 13 februari, lyckades äntligen EU-parlamentet, kommissionen och medlemsländerna i rådet komma överens i sina kompromissförhandlingar om ett nytt upphovsrättsdirektiv.

Det så kallade DSM-direktivet presenterades av EU –kommissionen 2016 och har efter detta varit föremål för mycket diskussioner och debatt. Vi på Sveriges Tidskrifter välkomnar den nya lagen. Den ger rätt förutsättningar för tidskrifter och tidningar som betalar för kvalitetsjournalistiken, att kunna skydda och kapitalisera på sina investeringar i en digital tid.

Texten i den nya lagen måste nu formellt godkännas av Parlamentet och Rådet. Därefter ska det publiceras i ”The official journal of EU” EU:s medlemsländer kommer efter det att ha 24 månader på sig att införa och anpassa den nya lagen till sina egna lagstiftningar.

Läs här det pressmeddelande som sändes ut idag från vår Europa-organisation EMMA (European Magazine Media Association)

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.