fbpx

Ny upphovsrätt inom EU!

Torsdag 14 februari 2019

EU-parlamentet

Igår, onsdagen den 13 februari, lyckades äntligen EU-parlamentet, kommissionen och medlemsländerna i rådet komma överens i sina kompromissförhandlingar om ett nytt upphovsrättsdirektiv.

Det så kallade DSM-direktivet presenterades av EU –kommissionen 2016 och har efter detta varit föremål för mycket diskussioner och debatt. Vi på Sveriges Tidskrifter välkomnar den nya lagen. Den ger rätt förutsättningar för tidskrifter och tidningar som betalar för kvalitetsjournalistiken, att kunna skydda och kapitalisera på sina investeringar i en digital tid.

Texten i den nya lagen måste nu formellt godkännas av Parlamentet och Rådet. Därefter ska det publiceras i ”The official journal of EU” EU:s medlemsländer kommer efter det att ha 24 månader på sig att införa och anpassa den nya lagen till sina egna lagstiftningar.

Läs här det pressmeddelande som sändes ut idag från vår Europa-organisation EMMA (European Magazine Media Association)

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.