fbpx

Ny upphovsrätt inom EU!

Torsdag 14 februari 2019

EU-parlamentet

Igår, onsdagen den 13 februari, lyckades äntligen EU-parlamentet, kommissionen och medlemsländerna i rådet komma överens i sina kompromissförhandlingar om ett nytt upphovsrättsdirektiv.

Det så kallade DSM-direktivet presenterades av EU –kommissionen 2016 och har efter detta varit föremål för mycket diskussioner och debatt. Vi på Sveriges Tidskrifter välkomnar den nya lagen. Den ger rätt förutsättningar för tidskrifter och tidningar som betalar för kvalitetsjournalistiken, att kunna skydda och kapitalisera på sina investeringar i en digital tid.

Texten i den nya lagen måste nu formellt godkännas av Parlamentet och Rådet. Därefter ska det publiceras i ”The official journal of EU” EU:s medlemsländer kommer efter det att ha 24 månader på sig att införa och anpassa den nya lagen till sina egna lagstiftningar.

Läs här det pressmeddelande som sändes ut idag från vår Europa-organisation EMMA (European Magazine Media Association)

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.