Ny upphovsrätt inom EU!

Torsdag 14 februari 2019

EU-parlamentet

Igår, onsdagen den 13 februari, lyckades äntligen EU-parlamentet, kommissionen och medlemsländerna i rådet komma överens i sina kompromissförhandlingar om ett nytt upphovsrättsdirektiv.

Det så kallade DSM-direktivet presenterades av EU –kommissionen 2016 och har efter detta varit föremål för mycket diskussioner och debatt. Vi på Sveriges Tidskrifter välkomnar den nya lagen. Den ger rätt förutsättningar för tidskrifter och tidningar som betalar för kvalitetsjournalistiken, att kunna skydda och kapitalisera på sina investeringar i en digital tid.

Texten i den nya lagen måste nu formellt godkännas av Parlamentet och Rådet. Därefter ska det publiceras i ”The official journal of EU” EU:s medlemsländer kommer efter det att ha 24 månader på sig att införa och anpassa den nya lagen till sina egna lagstiftningar.

Läs här det pressmeddelande som sändes ut idag från vår Europa-organisation EMMA (European Magazine Media Association)

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Annonskraft

  En erfaren och engagerad säljkår som trivs på jobbet och drivs av nytänkande. Vi har sedan 2000 samarbetat med flera av de stora medieaktörerna, både vad gäller print och digitalt.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.