Vill du också hjälpa Ukraina?

Nyheter 2022 1 mars
Vill du också hjälpa Ukraina?
Det är av största vikt att de fria oberoende medier som verkar i Ukraina under pågående krig kan upprätthålla sina verksamheter, både för att nå ut till den ukrainska befolkningen och för att kunna rapportera till andra länder vad som sker på plats.

Sveriges Tidskrifter donerar därför 20 000 kronor till Reportrar Utan Gränser här i Sverige.

Pengarna kommer att slussas vidare till RUG i Polen och användas för inköp av bl a skottsäkra västar och Första hjälpen-material till ukrainska journalister.  Här kan du läsa mer och göra en donation.

Utgivarna, som vi är en del av, har också skänkt 1 500 pund till Kyiv Independent. Det är en nystartad nyhetssajt grundad av ett 30-tal medarbetare som i november slutade på Kiev Post i protest mot inskränkningar i det journalistiska oberoendet.

Den nya utgåvan deklarerade tidigt att ”Kyiv Independent kommer inte att vara beroende av en rik ägare eller en oligark. Publikationen kommer att vara beroende av insamlingar från läsare och givare.” Här kan du läsa mer.

”Den oberoende journalistiken är viktigare än någonsin i dag. För oss är det självklart att stödja de modiga ukrainska journalister som nu riskerar livet i kampen för demokrati och det fria ordet, ” säger Sveriges Tidskrifters ordförande Helle Klein.

Till arkivet
Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här