Sveriges Tidskrifters program i Almedalen 2022

Nyheter 2022 21 juni
Sveriges Tidskrifters program i Almedalen 2022
Almedalsveckan i Visby återuppstår efter pandemin och Sveriges Tidskrifter kommer under tre programpunkter belysa aktuella frågor för tidskrifter och mediebranschen.

Det är eftermiddagen på tisdagen den 5 juli som gäller, och vi håller till på Donnerska husets takterrass, ingång från Hamngatan.
Läs mer om programpunkterna under respektive evenemang.

Först ut är paneldiskussionen Medierna och framtidens stöd där fyra politiker får diskutera medier, demokratin och hur ett moderniserat och anpassat mediestöd till tidskrifterna ska se ut. Hur ska medborgarnas rätt till samhällsviktig journalistik tillgodoses? Vilken roll har tidskrifternas nyhetsjournalistik för demokratin? Dessa frågor, och fler därtill, får du svar på här.

Därefter tar en vi oss an den svåra och viktiga frågan om journalisters utsatthet under rubriken Hot och hat mot journalister fortsätter – vad behöver egentligen göras? i en paneldebatt. Analyser och diskussioner utifrån frågeställningar om till exempel hur hot och hat påverkar den journalistiska bevakningen av samhällsviktiga frågor och om det finns det rädsla för hot och hat på redaktionerna.

Vi avslutar dagen med Publicistpoddens Almedalenspecial, live! Rubriken är Är mediebranschens chefer tillräckligt bra där teman som den digitala utvecklingen och rekryteringsbehoven i branschen kommer nagelfaras, och det blir också en analys av årets Almedalenupplaga; håller det kortare formatet? Här bjuds det på kaffe och kanelbulle.

Till arkivet
Allt om branschens största dag och kväll!
Läs vad som hände på Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan, se mingelbilderna och vilka som vann Tidskriftspriset 2022!
Läs mer här

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här