Sveriges Tidskrifter rekryterar från Sveriges Annonsörer

Nyheter 2022 23 maj
Sveriges Tidskrifter rekryterar från Sveriges Annonsörer

Sveriges Tidskrifter stärker sitt politiska arbete och anställer juristen Niklas Briselius. Niklas kommer närmast från tjänsten som jurist på Sveriges Annonsörer. Han har tidigare bland annat arbetat på Kulturdepartementet där han var ansvarig för samordning av upphovsrättsfrågor samt som förbundsjurist på Sveriges Författarförbund.

– Vi är glada att få välkomna Niklas till oss. Inom kort väntas propositionen om upphovsrättsdirektivet komma och före sommaren presenteras Medieutredningens förslag. Vi kommer att ha stor glädje av Niklas kunskaper när vi tar oss an dessa politiska frågor som har stor betydelse för våra medlemmar, säger Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter.

Niklas Briselius kommer att jobba nära European Magazine Media Association (EMMA), tidskrifternas Europa-organisation, svara på remisser och stärka upp Sveriges Tidskrifters påverkansarbete både i Bryssel och på hemmaplan. Han tillträder tjänsten i augusti.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av teamet på Sveriges Tidskrifter och med min erfarenhet ta mig an utmaningen att driva och påverka i de viktiga frågor som tidskriftsbranschen står inför, säger Niklas Briselius.

Till arkivet
Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här