Nyhetsredaktionernas vita skogsfläckar

Publicistpodden 2023 1 februari
Nyhetsredaktionernas vita skogsfläckar
Är svenska medier för dåliga på att bevaka lant- och skogsbruksfrågor? Vad händer på Ny Teknik Group? Och vad var egentligen Småfolket för tidskrift? Svaren finns i nya avsnittet av Publicistpodden.

I det 141:a avsnittet av Publicistpodden har programledare Jonas Nordling gett Thomas Mattsson ledigt, men Helle Klein är som vanligt med och berättar om när Sveriges Tidskrifter nyligen mötte kulturminister Parisa Liljestrand.

Dessutom har vi bjudit in Camilla Olsson och Maria Gramer från Land Lantbruk och Land Skogsbruk för att höra mer om deras granskning av hur svenska nyhetsmedier bevakar skogs- och lantbruksfrågor.

Jonas Nordling har också hälsat på hos Ny Teknik Group och pratat med den relativt nyblivne ägaren Thomas Peterssohn om vad en medieveteran som han ser i detta förlag. Helle Klein avslöjar också om hur nära hon var att köpa en av Peterssohns nuvarande titlar.

Avslutningsvis får vi veta allt om arbetarrörelsens barntidning Småfolket som gavs ut 1978-1984. Kent Vilhelmsson från ETC, som har tittat närmare på Småfolkets historia, kom till studion och tog med den första chefredaktören Ulla Tengling, som fick Stora journalistprisets hedersdiplom för sin insats. Tillsammans berättar de hur Småfolket bland annat retade upp Astrid Lindgren, hur den bojkottades från väntrum och varför den lades ner.

God lyssning!

Om podden

Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på jn@da.se vid frågor om det aktuella avsnittet.

Till arkivet
Allt om branschens största dag och kväll!
Läs vad som hände på Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan, se mingelbilderna och vilka som vann Tidskriftspriset 2022!
Läs mer här

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här