Helle Klein – MediaAmazon 2022!

Nyheter 2022 18 oktober
Helle Klein – MediaAmazon 2022!
Grattis Sveriges Tidskrifters ordförande Helle Klein, chefredaktör och vd för Dagens Arbete, som blivit utsedd till årets MediaAmazon!

”Det känns fantastiskt att få detta fina pris. Vi som är chefer vet att det ibland kan kännas lite ensamt på toppen och vi som är kvinnor i offentligheten vet att det stundtals blåser iskalla vindar i det algoritmstyrda samhällsklimatet. Då är en sådan här utmärkelse ett stort stöd och något som ger en mod och kraft att kämpa på,” säger en glad Helle Klein som idag 18 oktober tagit emot priset.

Priset är ett erkännande för gott och nyskapande journalistiskt ledarskap och delas ut årligen sedan 2010 till en kvinnlig medieledare.

”Det känns extra roligt att en chefredaktör inom tidskriftsbranschen blir uppmärksammad av en så namnkunnig media-jury där chefer från dagspress och etermedier är representerade”, lägger Helle Klein till.

Juryns motivering: ”Som profilerad publicist är Helle Klein en rak och orädd röst i samhällsdebatten. Hon prisas härmed för att hon med auktoritet och patos strider för jämställdhet och fri journalistik samt, trots hat och hot, tar kampen mot odemokratiska krafter. Med sitt innovativa och trygga ledarskap lyfter hon sina medarbetare till framgång”. 

Till arkivet
Allt om branschens största dag och kväll!
Läs vad som hände på Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan, se mingelbilderna och vilka som vann Tidskriftspriset 2022!
Läs mer här

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här