fbpx

Expertpanel

Sveriges Tidskrifter har knutit till sig ett antal experter inom områden som är av stor betydelse för tidskriftsutgivare. Det handlar om områdena dataskyddsförordningen, tryckerimoms, reklamskatt, yttrandefrihet, reklamjuridik, affärsjuridik, upphovsrätt och skatter.

Som medlem i Sveriges Tidskrifter kan du utan kostnad ta telefon- eller mejlkontakt med den expert du behöver anlita och få svar på enklare frågor inom respektive område. Behöver du konsultera expertpanelen för någon mer kompletterande fråga eller ärende får du göra upp direkt med vederbörande om priset.

Sveriges Tidskrifter använder experterna för olika ändamål och kan ge de bästa rekommendationer.

Jonas Åström, prenumerationer som affärsmodell

Jonas Åström driver Recuro och är expert på prenumerationer som affärsmodell. Jonas har erfarenhet från att bygga upp och utveckla prenumerationsaffärer inom både print och digitalt. Han kan svara på frågor kring hur man sätter rätt strategi och erbjudande, hur man bygger en organisation för att driva prenumerationsaffären och hur man skapar tekniska förutsättningar. 

Kontakta Jonas med frågor om prenumerationsaffärer på jonas@recuro.io eller 0703 959 435.
 
 

Caroline Olstedt Carlström, GDPR, nya dataskyddsförordningen_35X8977

Caroline har mer än 16 års erfarenhet inom internationellt dataskydd och har arbetat som juridisk och strategisk rådgivare till företag inom IT, media, telekommunikation, energi, finans- och biotech.  De senaste fem åren har hon arbetat som dataskyddschef på Klarna Bank med globalt ansvar för Klarnas dataskyddsstrategi och efterlevnad och är idag delägare på Cirio Advokatbyrå ansvarig för dess dataskyddsgrupp. Caroline är ordförande i Forum för dataskydd, medlem i IAPPs European Advisory Board, koordinator för Cloud Sweden Legal samt deltar i flera olika branschgrupper. Hon är också en ofta anlitad talare på olika svenska och internationella konferenser och utbildningar.

Här kan du ladda ner ett dokument som Caroline sammanställt med frågor och svar inför Dataskyddsförordningens ikraftträdande den 25 maj 2018.

Du når Caroline på caroline.olstedt.carlstrom@cirio.se och
+46 (0)70 353 90 30.

 

brit1-e1430386971952Brit Stakston, sociala medier och digital utveckling

Brit Stakston är mediestrateg och en av Sveriges mest anlitade experter. Hon är medgrundare till Blank Spot Project, författare, debattör samt ledamot i presstödsnämnen.

Brit når du på brit@blankspotproject.se eller på 0733 83 33 66.

 

 

par_6286e17

Pär Leander, marknadsrätt

Pär Leander arbetar på Advokatfirman Vinge med specialistinriktning på marknads- och immaterialrätt. Pär har erfarenhet av marknadsrättsliga frågor och svarar på frågor som uppkommer i den löpande verksamheten och som rör din marknadsföring.

Du når Pär på Par.Leander@vinge.se eller på telefon 070-30 30 106.

 

bertilpia

Bertil Hübinette och Pia Janné Nyberg, tryckerimoms

Bertil Hübinette och Pia Janné Nyberg är advokater och partners i Advokatfirman Janné Nyberg & Hübinette HB. Bertil, som är advokat sedan 2009, har tidigare arbetat som bolagsjurist och domare. Han har lång erfarenhet av tvistelösning och biträder för närvarande ett flertal mediaföretag i processer mot  tryckerier om tryckerimoms. Pia Janné Nyberg, som också under en längre tid arbetat med tryckerimomsfrågor, har tidigare arbetat som bolagsjurist på Svenska Förläggareföreningen där hon bistått medlemsförlag med juridisk rådgivning. Hon har även arbetat på Linklaters Advokatbyrå AB med frågor inriktade på immaterialrätt och allmän affärsjuridik.

Bertil når du på 070-5884173 och på bertil.hubinette@advokatjnh.se.
Pia nås på 070-9931047 och på pia.jannenyberg@advokatjnh.se.

 

Björn Lorentzi, management

Björn Lorentzi har mer än tjugo års erfarenhet av medier och av ledarskap från en rad olika chefsroller inom IDG, Bonnier och Medströmsförlagen.

Som seniorkonsult på Media720 arbetar Björn bland annat med organisations-, verksamhets- och affärsutveckling samt uppdrag av strategisk karaktär. Dessutom svarar Björn gärna på frågor som rör kompetensförsörjning.

Du når Björn på bjorn.lorentzi@media720.se eller på telefon 08-554 205 41.

 

anders

Anders Ericsson, affärsjuridik

Anders Ericsson är advokat med mer än 15 års erfarenhet som rådgivare inom svensk och internationell affärsjuridik, bl. a. rörande kommersiella avtal, bolagsrätt och kommersiella tvister. Anders jobbar på Ramberg Advokater.

Har du frågor om affärsjuridik når du Anders Ericsson på anders.ericsson@ramberglaw.se eller på telefon 08-546 546 00 samt 0708-52 13 19.

 

mattiasfri

Mattias Fri, momsfrågor

Mattias Fri är skattejurist med inriktning på moms. Mattias har arbetat med momsfrågor i drygt 15 år, först på Skatteverket och sedan som rådgivare. Han är en av Sveriges ledande momsexperter. Mattias hjälper dig med moms, reklamskatt och andra skattefrågor.

Mattias hör till Svalner, en av Sveriges ledande skatterådgivningsbyråer. De är en oberoende rådgivare med verksamhet inom alla skatteområden.

Mattias når du enklast på Mattias.Fri@svalner.se eller på telefon: 08-528 01 250 / 267 (direkt).

 

Nils Funcke, utgivarfrågor, yttrandefrihet och pressetiknilsfuncke

Nils är vd för Utgivarna,  intresseorganisationen för publicistiska medieföretag i Sverige där Sveriges Tidskrifter är en av medlemmarna.

Nils är journalist med inriktning på demokrati och rättighetsfrågor. Han har arbetat som journalist i över 30 år

Läs gärna Nils Funckes guide: Allt du behöver veta om utgivningsbevis (pdf).

Nils Funcke nås på nils.funcke@gmail.com eller på telefon 072-563 38 64.

 

fotograf@anette.com 0708-141144

Magnus Tonell, medie- och immaterialrätt

Magnus Tonell är advokat och delägare på ADN Law Advokatfirma KB med särskild inriktning mot upphovsrätt och kommersiella avtal på immaterialrättsområdet.

Han har en bred erfarenhet av de rättsfrågor som kan uppkomma i en tidskrifts verksamhet. Magnus föreläser regelbundet på juristutbildningens specialkurser i immaterialrätt och har bl a publicerats i tidskrifterna NIR, Skattenytt, Brandnews och Pointlex Legala Affärer.

Magnus Tonell hjälper dig hantera medie- och immaterialrätten och svarar på frågor som uppkommer i den löpande verksamheten. Det kan gälla allt ifrån behovet av avtal till rådgivning i samband med tvist om immateriella rättigheter eller påstått förtal. Han besvarar även exempelvis frågor kring tidskrifters förhandsgransknings- och övervakningsansvar för omoderade tjänster på sina webbplatser (kommentarer, bloggar, etc.) samt vilka rättigheter tidskriftsbolag har till eventuella annonsörsregister och dylikt.

Magnus Tonell når du enklast via e-post Magnus.tonell@adnlaw.se eller på telefon +46 (0)8 440 30 30 eller +46 (0)70 770 39 14.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.