Expertpanel & Juridisk rådgivning
Kostnadsfri konsultation med vår expertpanel
Som medlem i Sveriges Tidskrifter kan du utan kostnad ta telefon- eller mejlkontakt med den expert du behöver anlita och få svar på enklare frågor inom respektive område.

Sveriges Tidskrifter har knutit till sig ett antal experter inom områden som är av stor betydelse för tidskriftsutgivare. Det handlar om områdena dataskyddsförordningen, tryckerimoms, reklamskatt, yttrandefrihet, reklamjuridik, affärsjuridik, upphovsrätt och skatter.

Som medlem i Sveriges Tidskrifter kan du utan kostnad ta telefon- eller mejlkontakt med den expert du behöver anlita och få svar på enklare frågor inom respektive område. Behöver du konsultera expertpanelen för någon mer kompletterande fråga eller ärende får du göra upp direkt med respektive expert om priset.

Sveriges Tidskrifter använder experterna för olika ändamål och kan ge de bästa rekommendationer.

Jonas Åström, prenumerationer som affärsmodell

Jonas Åström driver Recuro och är expert på prenumerationer som affärsmodell. Jonas har erfarenhet från att bygga upp och utveckla prenumerationsaffärer inom både print och digitalt. Han kan svara på frågor kring hur man sätter rätt strategi och erbjudande, hur man bygger en organisation för att driva prenumerationsaffären och hur man skapar tekniska förutsättningar.

Kontakta Jonas med frågor om prenumerationsaffärer på jonas@recuro.io eller
0703 95 94 35.

Caroline Olstedt Carlström, GDPR, nya dataskyddsförordningen

Caroline har mer än 16 års erfarenhet inom internationellt dataskydd och har arbetat som juridisk och strategisk rådgivare till företag inom IT, media, telekommunikation, energi, finans- och biotech.  De senaste fem åren har hon arbetat som dataskyddschef på Klarna Bank med globalt ansvar för Klarnas dataskyddsstrategi och efterlevnad och är idag delägare på Cirio Advokatbyrå ansvarig för dess dataskyddsgrupp. Caroline är ordförande i Forum för dataskydd, medlem i IAPPs European Advisory Board, koordinator för Cloud Sweden Legal samt deltar i flera olika branschgrupper. Hon är också en ofta anlitad talare på olika svenska och internationella konferenser och utbildningar.

Kontakta Caroline på Caroline.Olstedt.Carlstrom@cirio.se eller på 070 353 90 30.

Elisabeth Palombo, ledarskapsfrågor

Elisabeth Palombo är en ledarskap- och innovationskonsult som har lång erfarenhet från mediebranschen.  Som chef för Bonnier koncernuniversitet i många år, Bonnier Media University, har hon utbildat hundratals chefer i ledarskap och innovation. Då hon har varit med och drivit Bonnierkoncernens transformation är hon erfaren i organisation-och ledarskap för medieföretag i förändring, både i Sverige och internationellt. Hon kan svara på frågor om allt från hur man sätter en organisation som har utrymme för konstant förändring, till att hantera konflikter eller utmaningar på en mindre redaktion. Hon har också arbetat med Talent management, innovationsprocesser och har varit med och konceptualiserat stora event såsom Stora Journalistpriset och kan därmed bidra med tips och råd även i dessa områden.

Du kan kontakta Elisabeth på: elisabeth@palombo.se eller på 070-536 41 33.
Läs mer om Elisabeth på Linkedin.

Åke Persson, tryckeri- och pappersfrågor

Åke har över 20 års erfarenhet som försäljningschef och säljare på tidskriftstryckerier i Norden. Innan dess var han bl a kalkylchef och produktionsekonom. Har du funderingar över vad du kan göra med din tidskrift för att med rent av små förändringar spara en hel del pengar i tryck, papper och porto så är det Åke som kan hitta lösningar till detta.

Åke verkar i det egna bolaget TKR AB och du når honom på 073 684 45 03 eller ake.persson@tkrab.se.

Brit Stakston, sociala medier och digital utveckling

Brit Stakston är mediestrateg och en av Sveriges mest anlitade experter. Hon är medgrundare till Blank Spot Project, författare, debattör samt ledamot i presstödsnämnen.

Brit når du på brit@blankspotproject.se eller på 0733 83 33 66.

Pär Leander, marknadsrätt

Pär Leander arbetar på Advokatfirman Vinge med specialistinriktning på marknads- och immaterialrätt. Pär har erfarenhet av marknadsrättsliga frågor och svarar på frågor som uppkommer i den löpande verksamheten och som rör din marknadsföring.

Du når Pär på Par.Leander@vinge.se eller på telefon 070-303 01 06.

Bertil Hübinette och Pia Janné Nyberg, tryckerimoms

Bertil Hübinette och Pia Janné Nyberg är advokater och partners i Advokatfirman Janné Nyberg & Hübinette HB. Bertil, som är advokat sedan 2009, har tidigare arbetat som bolagsjurist och domare. Han har lång erfarenhet av tvistelösning och biträder för närvarande ett flertal mediaföretag i processer mot  tryckerier om tryckerimoms. Pia Janné Nyberg, som också under en längre tid arbetat med tryckerimomsfrågor, har tidigare arbetat som bolagsjurist på Svenska Förläggareföreningen där hon bistått medlemsförlag med juridisk rådgivning. Hon har även arbetat på Linklaters Advokatbyrå AB med frågor inriktade på immaterialrätt och allmän affärsjuridik.

Bertil når du på 070-588 41 73 och på bertil.hubinette@advokatjnh.se.
Pia nås på 070-993 10 47 och på pia.jannenyberg@advokatjnh.se.

Björn Lorentzi, management

Björn Lorentzi har mer än tjugo års erfarenhet av medier och av ledarskap från en rad olika chefsroller inom IDG, Bonnier och Medströmsförlagen.

Som seniorkonsult på Media720 arbetar Björn bland annat med organisations-, verksamhets- och affärsutveckling samt uppdrag av strategisk karaktär. Dessutom svarar Björn gärna på frågor som rör kompetensförsörjning.

Du når Björn på bjorn.lorentzi@media720.se eller på telefon 08-554 205 41.

Anders Ericsson, affärsjuridik

Anders Ericsson är advokat med mer än 15 års erfarenhet som rådgivare inom svensk och internationell affärsjuridik, bl. a. rörande kommersiella avtal, bolagsrätt och kommersiella tvister. Anders jobbar på Ramberg Advokater.

Har du frågor om affärsjuridik når du Anders Ericsson på anders.ericsson@ramberglaw.se eller på telefon 08-546 546 00 samt 0708-52 13 19.

Mattias Fri, momsfrågor

Mattias Fri är skattejurist med inriktning på moms. Mattias har arbetat med momsfrågor i drygt 15 år, först på Skatteverket och sedan som rådgivare. Han är en av Sveriges ledande momsexperter. Mattias hjälper dig med moms, reklamskatt och andra skattefrågor.

Mattias hör till Svalner, en av Sveriges ledande skatterådgivningsbyråer. De är en oberoende rådgivare med verksamhet inom alla skatteområden.

Mattias når du enklast på Mattias.Fri@svalner.se eller på telefon: 08-528 01 250 / 267 (direkt).

Nils Funcke, utgivarfrågor, yttrandefrihet och pressetik

Nils är journalist med inriktning på demokrati och rättighetsfrågor. Han har arbetat som journalist i över 30 år

Läs gärna Nils Funckes guide: Allt du behöver veta om utgivningsbevis (pdf).

Nils Funcke nås på nils.funcke@gmail.com eller på telefon 072-563 38 64.

Magnus Tonell, medie- och immaterialrätt

Magnus Tonell är advokat och delägare på advokatfirman Nextlaw med särskild inriktning mot upphovsrätt och kommersiella avtal på immaterialrättsområdet.

Han har en bred erfarenhet av de rättsfrågor som kan uppkomma i en tidskrifts verksamhet. Magnus föreläser regelbundet på juristutbildningens specialkurser i immaterialrätt och har bl a publicerats i tidskrifterna NIR, Skattenytt, Brandnews och Pointlex Legala Affärer.

Magnus Tonell hjälper dig hantera medie- och immaterialrätten och svarar på frågor som uppkommer i den löpande verksamheten. Det kan gälla allt ifrån behovet av avtal till rådgivning i samband med tvist om immateriella rättigheter eller påstått förtal. Han besvarar även exempelvis frågor kring tidskrifters förhandsgransknings- och övervakningsansvar för omoderade tjänster på sina webbplatser (kommentarer, bloggar, etc.) samt vilka rättigheter tidskriftsbolag har till eventuella annonsörsregister och dylikt.

Magnus Tonell når du enklast via e-post Magnus.tonell@nextlaw.se eller på telefon +46 (0)8 440 30 30 eller +46 (0)70 770 39 14.

 

    Vill du bli medlem? Gör en intresseanmälan så återkommer vi.

    Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev


    Lyssna på Publicistpodden

    Lyssna här