Expertpanel & Juridisk rådgivning
Kostnadsfri konsultation med vår expertpanel (för medlemmar)
Som medlem i Sveriges Tidskrifter kan du utan kostnad ta telefon- eller mejlkontakt med den expert du behöver anlita och få svar på enklare frågor inom respektive område.

Sveriges Tidskrifter har knutit till sig ett antal experter inom områden som är av stor betydelse för tidskriftsutgivare. Det handlar om områdena dataskyddsförordningen, tryckerimoms, reklamskatt, yttrandefrihet, reklamjuridik, affärsjuridik, upphovsrätt och skatter.

Som medlem i Sveriges Tidskrifter kan du utan kostnad ta telefon- eller mejlkontakt med den expert du behöver anlita och få svar på enklare frågor inom respektive område. Behöver du konsultera expertpanelen för någon mer kompletterande fråga eller ärende får du göra upp direkt med respektive expert om priset.

Sveriges Tidskrifter använder experterna för olika ändamål och kan ge de bästa rekommendationer.

Rickard Henley, Affärs- och innehållsutveckling inom ljud och andra digitala mediekanaler

Rickard är mediestrateg och seniorkonsult på Media720 med bakgrund som publisher på bland annat TV4, Schibsted, UR och Norstedts samt global förlagschef på Storytel och ofta anlitad som föreläsare, workshopledare och rådgivare i frågor som rör redaktionella strategier, förhandlingar, licenser och hur du kan utveckla ditt innehåll i nya kanaler och nå nya målgrupper eller stärka din relation till de befintliga. Inte minst inom området ljud har Rickard mycket erfarenheter att bidra med till tidskriftsbranschen.

Du når Rickard på rickard.henley@media720.se eller via LinkedIn.

Jonas Åström, prenumerationer som affärsmodell

Jonas Åström, RecuroJonas Åström driver Recuro och är expert på prenumerationer som affärsmodell. Jonas har erfarenhet från att bygga upp och utveckla prenumerationsaffärer inom både print och digitalt. Han kan svara på frågor kring hur man sätter rätt strategi och erbjudande, hur man bygger en organisation för att driva prenumerationsaffären och hur man skapar tekniska förutsättningar.

Kontakta Jonas med frågor om prenumerationsaffärer på jonas@recuro.io eller på
0703 95 94 35.

Caroline Olstedt Carlström, GDPR/dataskyddsförordningen

Caroline har mer än 16 års erfarenhet inom internationellt dataskydd och har arbetat som juridisk och strategisk rådgivare till företag inom IT, media, telekommunikation, energi, finans- och biotech.  De senaste fem åren har hon arbetat som dataskyddschef på Klarna Bank med globalt ansvar för Klarnas dataskyddsstrategi och efterlevnad och är idag delägare på Cirio Advokatbyrå ansvarig för dess dataskyddsgrupp. Caroline är ordförande i Forum för dataskydd, medlem i IAPPs European Advisory Board, koordinator för Cloud Sweden Legal samt deltar i flera olika branschgrupper. Hon är också en ofta anlitad talare på olika svenska och internationella konferenser och utbildningar.

Kontakta Caroline på Caroline.Olstedt.Carlstrom@cirio.se eller på 0703 53 90 30.

Elisabeth Palombo, ledarskapsfrågor

Elisabeth Palombo är en ledarskap- och innovationskonsult som har lång erfarenhet från mediebranschen.  Som chef för Bonnier koncernuniversitet i många år, Bonnier Media University, har hon utbildat hundratals chefer i ledarskap och innovation. Då hon har varit med och drivit Bonnierkoncernens transformation är hon erfaren i organisation-och ledarskap för medieföretag i förändring, både i Sverige och internationellt. Hon kan svara på frågor om allt från hur man sätter en organisation som har utrymme för konstant förändring, till att hantera konflikter eller utmaningar på en mindre redaktion. Hon har också arbetat med Talent management, innovationsprocesser och har varit med och konceptualiserat stora event såsom Stora Journalistpriset och kan därmed bidra med tips och råd även i dessa områden.

Du kan kontakta Elisabeth på: elisabeth@palombo.se eller på 070-536 41 33.
Läs mer om Elisabeth på Linkedin.

Åke Persson, tryckeri- och pappersfrågor

Åke Persson har över 20 års erfarenhet som försäljningschef och säljare på tidskriftstryckerier belägna i såväl Sverige, Danmark som Finland. Innan dess var han bland annat kalkylchef och produktionsekonom med koll på produktionslösningar. Har du funderingar över vad du kan göra med din tidskrift för att med rent av små förändringar spara en hel del pengar i tryck, papper och porto så är det Åke som kan hitta lösningar till detta.

Åke är anställd på Printpool och du når honom på 0736 84 45 03 eller ake.persson@printpool.se.

Brit Stakston, digitala drev, kommunikation och sociala medier

Brit Stakston är mediestrateg och en av Sveriges mest anlitade experter gällande medieutvecklingen. Hon är medgrundare till Blank Spot Project, författare samt debattör med fokus på digitalisering och demokrati. I expertpanelen ger hon stöd i frågor som rör hat och hot online, hur man kan hantera digitala drev men förstås även råd inom PR, kommunikation och utvecklingen av det digitala medielandskapet i stort.

Brit når du på brit@blankspotproject.se eller på 0733 83 33 66.

Pär Leander, marknadsrätt

Pär Leander arbetar på Advokatfirman Vinge med specialistinriktning på marknads- och immaterialrätt. Pär har erfarenhet av marknadsrättsliga frågor och svarar på frågor som uppkommer i den löpande verksamheten och som rör din marknadsföring.

Du når Pär på Par.Leander@vinge.se eller på 0703 03 01 06.

Mikael Mathison, Digitala strategier och upphandling av webb och annan it för tidskrifter

Mikael är digital strateg och projektledare på Tech720 med bakgrund inom digital affärs- och produktutveckling. Mikael har mer än 20 års erfarenhet av att ta sig an digitala förändringsprojekt samt leda utvecklingsteam inom webb och IT. De senaste ca 5 åren har han bl a lett flera webbprojekt för olika fackpresstidskrifter. Mikael kontaktar du för frågor kring upphandlingar, digitala strategier eller för rådgivning inom tekniken kring digitala läsar- och annonsaffärer.

Du når Mikael på mikael.mathison@tech720.se eller på telefon 070-554 21 41.

Anders Ericsson, affärsjuridik

Anders Ericsson är advokat med lång erfarenhet som rådgivare inom svensk och internationell affärsjuridik, bl. a. rörande kommersiella avtal, bolagsrätt och kommersiella tvister. Anders jobbar på Ramberg Advokater.

Har du frågor om affärsjuridik når du Anders Ericsson på anders.ericsson@ramberglaw.se eller på 08-546 546 00 samt 0708 52 13 19.

Mattias Fri, momsfrågor

Mattias Fri är skattejurist med inriktning på moms. Mattias har arbetat med momsfrågor i drygt 20 år, först på Skatteverket och sedan som rådgivare. Han är en av Sveriges ledande momsexperter. Mattias hjälper dig med moms, reklamskatt och andra skattefrågor.

Mattias hör till Svalner, en av Sveriges ledande skatterådgivningsbyråer. De är en oberoende rådgivare med verksamhet inom alla skatteområden.

Mattias når du enklast på Mattias.Fri@svalner.se eller på 08-528 01 250 / 267 (direkt).

Nils Funcke, utgivarfrågor, yttrandefrihet och pressetik

Nils är journalist med inriktning på demokrati och rättighetsfrågor. Han har arbetat som journalist i över 30 år.

Ta del av Nils Funckes lathund om utgivningsbevis här.

Nils Funcke nås på nils.funcke@gmail.com eller på 072-563 38 64.

 

Magnus Tonell, medie- och immaterialrätt

Magnus Tonell är advokat och delägare på advokatfirman Nextlaw med särskild inriktning mot upphovsrätt och kommersiella avtal på immaterialrättsområdet.

Han har en bred erfarenhet av de rättsfrågor som kan uppkomma i en tidskriftsverksamhet. Magnus föreläser regelbundet på juristutbildningens specialkurser i immaterialrätt och har bl a publicerats i tidskrifterna NIR, Skattenytt, Brandnews och Pointlex Legala Affärer.

Magnus Tonell hjälper dig hantera medie- och immaterialrätten och svarar på frågor som uppkommer i den löpande verksamheten. Det kan gälla allt ifrån behovet av avtal till rådgivning i samband med tvist om immateriella rättigheter eller påstått förtal. Han besvarar även exempelvis frågor kring tidskrifters förhandsgransknings- och övervakningsansvar för omoderade tjänster på sina webbplatser (kommentarer, bloggar, etc.) samt vilka rättigheter tidskriftsbolag har till eventuella annonsörsregister och dylikt.

Magnus Tonell når du enklast via e-post Magnus.tonell@nextlaw.se eller på 08- 440 30 30 eller 070 770 39 14.

 

Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här