fbpx

Webb-TV produktion, lär dig grunderna på en dag

poppius-portratt

Kursen riktar sig till dig som har liten eller helt saknar erfarenhet av att skapa film men som vill komma igång med att göra egna produktioner för extern eller intern webb.

Under dagen pratar vi om hur du skall forma ditt budskap för att passa filmformatet. Vi går igenom hur du utnyttjar fördelarna och undviker nackdelarna.

Vi tränar praktiskt på enklare inspelningssituationer och går igenom hur du som filmare med enkla tips kan få den som är framför kameran att prestera sitt bästa. Vi lär oss hur vi optimerar summan av bildkvalité, ljudkvalité och innehåll till en så slagkraftig produkt som möjligt.

Med Imovie som utgångspunkt tränar vi sedan på att redigera ihop video, ljud och grafik till en homogen och logisk slutprodukt som vi exporterar till önskade webb-format.

Teknik: Varje deltagare tar med en Smartphone, Ipad/mac-dator. Deltagaren kan komma att ombedas att ladda ned en mindre filmfil som kan användas i redigeringspartiet innan kursen startar.

Kursens upplägg

Dagen är uppdelad i fyra block.

1. Teoretisk introduktion.

2. Inledning inspelning: Vi går igenom bild, ljus och ljud medan vi praktiskt sätter upp tekniken för en intervju.

3. Fortsättning inspelning: Nu fokuserar vi på innehållet. Vi lär oss hur du som reporter eller ansvarig för inspelningen kan instruera och vägleda de medverkande att prestera på topp inför kameran. Vi talar även om klippbilder utifrån teknik, relevans och kreativitet.

4. Redigering: Vi övar på Imovie och talar om hur man bör behandla sitt material i redigeringen.

ANMÄL DIG

Vi anmäler följande personer

FAKTURAUPPGIFTER
datum & tid

10 oktober 09:00 - 16:00

Plats

Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.

Seminarieledare

Marcus Frendberg är TV-producent och driver produktionsbolaget Monarki i Stockholm. Förutom att producera film arbetar han som föreläsare, expertkonsult och pedagog. Bland annat på Poppius Journalistskola, Medieinstitutet och Ledarna.

Avgift

För medlemmar: 2 200 kr exkl. moms (inkl lunch och fika). Ej medlem: 2 700 kr exkl. moms (inkl lunch och fika). Anmälan är bindande.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.