Webb-TV produktion, lär dig grunderna på en dag

poppius-portratt

Kursen riktar sig till dig som har liten eller helt saknar erfarenhet av att skapa film men som vill komma igång med att göra egna produktioner för extern eller intern webb.

Under dagen pratar vi om hur du skall forma ditt budskap för att passa filmformatet. Vi går igenom hur du utnyttjar fördelarna och undviker nackdelarna.

Vi tränar praktiskt på enklare inspelningssituationer och går igenom hur du som filmare med enkla tips kan få den som är framför kameran att prestera sitt bästa. Vi lär oss hur vi optimerar summan av bildkvalité, ljudkvalité och innehåll till en så slagkraftig produkt som möjligt.

Med Imovie som utgångspunkt tränar vi sedan på att redigera ihop video, ljud och grafik till en homogen och logisk slutprodukt som vi exporterar till önskade webb-format.

Teknik: Varje deltagare tar med en Smartphone, Ipad/mac-dator. Deltagaren kan komma att ombedas att ladda ned en mindre filmfil som kan användas i redigeringspartiet innan kursen startar.

Kursens upplägg

Dagen är uppdelad i fyra block.

1. Teoretisk introduktion.

2. Inledning inspelning: Vi går igenom bild, ljus och ljud medan vi praktiskt sätter upp tekniken för en intervju.

3. Fortsättning inspelning: Nu fokuserar vi på innehållet. Vi lär oss hur du som reporter eller ansvarig för inspelningen kan instruera och vägleda de medverkande att prestera på topp inför kameran. Vi talar även om klippbilder utifrån teknik, relevans och kreativitet.

4. Redigering: Vi övar på Imovie och talar om hur man bör behandla sitt material i redigeringen.

ANMÄL DIG

Vi anmäler följande personer

FAKTURAUPPGIFTER
datum & tid

10 oktober 09:00 - 16:00

Plats

Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.

Seminarieledare

Marcus Frendberg är TV-producent och driver produktionsbolaget Monarki i Stockholm. Förutom att producera film arbetar han som föreläsare, expertkonsult och pedagog. Bland annat på Poppius Journalistskola, Medieinstitutet och Ledarna.

Avgift

För medlemmar: 2 200 kr exkl. moms (inkl lunch och fika). Ej medlem: 2 700 kr exkl. moms (inkl lunch och fika). Anmälan är bindande.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Annonskraft

    En erfaren och engagerad säljkår som trivs på jobbet och drivs av nytänkande. Vi har sedan 2000 samarbetat med flera av de stora medieaktörerna, både vad gäller print och digitalt.

  • Flowy

    En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

  • PositionEtt

    PositionEtt AB är ett konsultföretag som arbetar med utveckling av informationssystem baserade på modern databasteknik.