fbpx

Tidskriftsdagen & Tidskriftsgalan

Tidskriftsgalan 2015 Bilden fŒr anvŠndas av Sveriges Tidskrifter, och som pressbild i direkt samband med Tidskriftsgalan 20151126.

Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan med seminarier på dagen och stor galamiddag på kvällen.

Tidskriftsdagen är en återkommande höjdpunkt i branschen, alltid med spännande talare och debatter. Under Tidskriftsgalan delar vi ut Tidskriftspriset i 10 kategorier så som Årets Tidskrift, Årets Journalist m.fl.

Tidskriftsdagen är en av årets höjdpunkter i mediebranschen. Vi avslöjar redan nu några av höjdpunkterna i seminarieprogrammet på Cirkus i Stockholm den 25 oktober.

Keynote speakers på Tidskriftsdagen i höst är den amerikanska branded content-strategen Melanie Deziel, som bland annat arbetat för Time Inc, Huffington Post och New York Times content marketing-avdelning, samt DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.
Paulina Modlitba Söderlund, programredaktör för Tidskriftsdagen 2016, berättar att föredragen kommer kretsa runt frågan: Hur ska den digitala journalistiken finansieras?

– Melanie Deziel kommer prata om branded content – sponsrad journalistik. USA ligger några år före oss i Sverige på det här området och här finns det mycket att lära. Det är ett högaktuellt ämne som många mediehus försöker förstå bättre just nu.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarski kommer belysa en annan sida av intäktsfrågan, premiuminnehåll och betalväggar. Något som varit en framgångsrik strategi för landets ledande morgontidning.
– Melanie och Peter kompletterar varandra som keynote speakers. De behandlar båda intäktsfrågan, men gör det från två olika synvinklar, säger Paulina Modlitba Söderlund.

På Tidskriftsdagen presenteras också flera spännande case från branschen. Tidningen Hem & Hyra medverkar för att tala om hur de arbetat strategiskt med sina unika granskningar, och som följd blivit allt mer citerade i andra medier.
– Även magasinet Hembakats chefredaktör Eva Nordlinder kommer och berättar om hur de byggt ett starkt varumärke och lyckade kringaffärer, säger Paulina Modlitba Söderlund.

Programledare för Tidskriftsdagen är journalisten och författaren Andreas Ekström.

Kvällen fortsätter med Tidskriftsgalan med utdelning av det prestigefyllda Tidskriftspriset i 10 klasser. Priset syftar till att premiera goda förebilder och nyskapande insatser.

Mer information kommer efter sommaren.

När: 25 oktober 2016
Plats: Cirkus, Stockholm

ANMÄL DIG

Vi anmäler följande personer

FAKTURAUPPGIFTER
datum & tid

25 oktober 13:00 - 01:00

Plats

Cirkus, Djurgården

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.