25 september 2024 - Kurs

Skriva och jobba redaktionellt med stöd av AI

25
sep
Skriva och jobba redaktionellt med stöd av AI
Plats Sveriges Tidskrifter, Kammakargatan 7, 3tr Stockholm
Tid 25 september 2024, 09:00 - 16:00
Pris 3 995:- exklusive moms
Boka här
Välkommen till en kurs i att skriva och jobba redaktionellt med stöd av AI, med fokus på verktyget ChatGPT.

Med generativ AI och verktyg som ChatGPT förändras vardagen för dig som skriver, gör research, redigerar eller jobbar som redaktör. Plötsligt har du en egen redaktionsassistent, som är tillgänglig för just dig precis när du behöver den.

Hur ska du tänka som journalist och skribent när du tar hjälp av AI i ditt arbete? Vilken typ av stöd och återkoppling kan du få och hur hanterar du resultatet?

Kursen vänder sig både till dig som ännu inte har prövat ChatGPT, till dig som har prövat men kanske inte har hittat rätt användningsområde och till dig som vill gå vidare med mer avancerade uppgifter.

Vi börjar från grunden, men kommer snabbt till fördjupade övningar och tips. Självklart går vi igenom grundläggande råd för att vässa dina instruktioner till ChatGPT, men vi tar också upp de lite mer oväntade knepen.

Vi kommer bland annat att gå igenom hur du kan använda ChatGPT för att analysera stora mängder material och hitta mönster, sammanfatta, strukturera med mera.

Du får också lära dig att skapa egna GPT:er, anpassade modeller av ChatGPT, som låser upp verktygets superkrafter och låter dig spara tid genom att ta över repetitiva och enformiga uppgifter.

Du får bland annat får du lära dig:

  • Hur AI-verktyg kan vara ett stöd i ditt skrivande
  • Bästa användningsområden för AI-verktyg som ChatGPT
  • Hur ChatGPT fungerar och vad verktyget är riktigt bra (och mindre bra) på
  • Att prompta smart (ge instruktioner för att få önskat resultat)
  • Vad en GPT är och hur du kan dra nytta av den
  • Exempel på smarta GPT:s som andra har skapat
  • Hur du skapar en personlig GPT eller en som hela redaktionen kan dra nytta av
  • Varför du behöver vara en bra skribent för att få bästa hjälpen av AI
  • Vad som är på gång just nu när det gäller stora språkmodeller

Utvecklingen av AI-verktyg går snabbt och kursen kommer att uppdateras kontinuerligt för att vid kurstillfället inkludera de senaste funktionerna.

Du behöver ha ett eget ChatGPT 4-konto för att kunna göra de mer avancerade övningarna under kursen. Kostnad ca 200 kr/mån.

KURSLEDARE
Katarina Strömberg som jobbar som utbildare, moderator och föreläsare i det egna bolaget Let’s get on stage. Hennes bakgrund finns inom it-journalistiken, där hon har haft roller som chefredaktör, redaktionschef och redaktionssekreterare. Hon har också arbetat i många år med event och utbildningar, de senaste åren som ansvarig för event- och kursverksamheten på IDG/Foundry. Hon är en mycket erfaren och uppskattad kursledare och har bland annat hållit kurser i att skriva för digitala plattformar i samarbete med Webbdagarna Academy.

Boka här

Tidigare event

Visa fler äldre event
GUIDE: Så preppar du tidningen för kris och krig
Hur vet man om det är kris, vilka lagar gäller och vad ska du och din kollegor göra för att förbereda verksamheten? Ta hjälp av vår nya guide där du får råd av experter samt får reda på hur Polistidningen och Läkartidningen agerar.
Läs hela guiden.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här