fbpx

Rustad och förberedd för att stå emot hat och hot

Under en heldag lär du dig  vilka samhällsströmningar som ligger bakom påverkan såsom hat och hot mot journalister i Sverige. Vi tittar särskilt på de verktyg som finns tillhands för att rusta sig innan krisen kommer.
 

Dagen innehåller en workshop om riskbedömning, både i samband med publicering och under arbete på fältet. Vi går igenom vilka olika brottsrubriceringar och brottstyper det finns och tydliggör när det inträffade bör polisanmälas.

Dagen avrundas med råd och tips som ökar tryggheten för den enskilde och för redaktionen, samt hur man motarbetar självcensur.

ANMÄL DIG HÄR!
Datum & tid

Den 2 april kl 09:00 - 17:00. (lunchrast kl 12.00-13.00) OBS! Lunch ingår ej .

Plats

Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.

Kursledare

Hanna Andersson, projektledare för Fojos Demokratijouren.

Avgift

Endast för medlemmar. Kostnadsfritt, men vi tar ut en no-show-avgift på 600 kr om du inte avbokar vid förhinder (senast 24 tim innan).

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.