7 maj 2024 - Halvdagsevent

Organisations- pressdagen

7
maj
Organisations- pressdagen
Plats Filmstaden Sergel, Hötorget i Stockholm.
Tid 7 maj 2024, 09:00 - 11:00
Pris Kostnadsfritt för Sveriges Tidskrifters medlemmar. Vi tar ut en no-show-avgift på 250 kr om du inte avbokar vid förhinder.
Varmt välkommen till en förmiddag med ett spännande program och mingel med branschkollegor. Vi pratar om ämnen som är viktiga för organisationspressen.

Organisationspressdagen modereras av Susanna Lundell, journalist och konsult.

 

Program
(Kl. 09.00-ca11.00, kaffe och macka serveras från 08.30.)

Så kan AI underlätta redaktionernas arbete

Den första hajpen kring generativ AI har börjat lägga sig och medieföretagen har börjat implementera skarpa projekt och satsningar runt AI för att stärka publikupplevelsen och effektivisera interna processer. Olle Zachrison, chef för AI och nyhetsstrategi på Sveriges Radio, ger en rad konkreta exempel på hur AI används idag och som kan inspirera till hur organisationspressen kan dra nytta av AI. Han pratar även om hur SR organiserar sig inom området.

Han berättar också om de nya rekommendationer kring AI-transparens som tagits fram av 13 medieföretag under Utgivarnas paraply – i samarbete med branschnätverket Nordic AI Journalism.

Fallgropar och framgångar i Arbetets poddsatsning

En lokförare kör på ett barn, en ung kvinna pressas att jobba efter en våldtäkt. Arbetets prisbelönta podd Från Golvet lyfter starka historier från arbetslivet. Podden har både engagerat den egna målgruppen och fått ett brett genomslag. Tidningens chefredaktör Yonna Waltersson berättar om fallgropar och framgångar i satsningen på ljud.

Så jobbar organisationspressen med klimatavtryck

Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter presenterar en färsk undersökning om klimatavtryck inom Organisationspressen.

Efterföljande panel med Åsa Bolmstedt, chefredaktör Vision, Helena Ingvarsdotter, chefredaktör Kollega och Erik Halkjaer, chefredaktör Sveriges Natur.

Framgångsnycklarna bakom Hem & Hyras kvalitetsjournalistik

Susanna Skarrie, chefredaktör, ansvarig utgivare och vd för tidningen Hem & Hyra berättar om framgångsnycklarna bakom deras kvalitetsjournalistik, hur tidningen väljer var de ska publicera vad och hur det kommer sig att de är guldspadenominerade igen, för femte gången.

Sista bokningsdag är den 29 april. ​
Endast ett fåtal platser kvar. Först till kvarn gäller…

 

Tidigare event

Visa fler äldre event
GUIDE: Så preppar du tidningen för kris och krig
Hur vet man om det är kris, vilka lagar gäller och vad ska du och din kollegor göra för att förbereda verksamheten? Ta hjälp av vår nya guide där du får råd av experter samt får reda på hur Polistidningen och Läkartidningen agerar.
Läs hela guiden.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här