14 mars 2023 - Kurs

Ledarskap för chefredaktörer

14
mar
Ledarskap för chefredaktörer
Tid 14 mars 2023, 09:00 - 16:00
Pris 5 795:- exklusive moms
Leder du en redaktion? Eller leder du en grupp journalister eller mediechefer. Då är det här två kursdagar för dig. Första kursdagen var den 15 februari.

Måste du ibland ha samtal om prestation eller om dåligt beteende? Har du kanske fått i uppdrag att minska personalstyrkan? Har du fått uppdraget att digitalisera eller effektivisera din redaktion? Behöver du få dina medarbetare mer motiverade och ta mer eget ansvar?

Vi står hela tiden inför nya utmaningar med att kommunicera, interna och externa konflikter, otydliga delegeringar och ibland även ett eget otydligt mandat. Hur kan man komma till rätta med allt detta som ledare?

Du är troligtvis redan en väldigt bra chef, annars hade du inte haft det uppdraget du har. Investerar du ett par dagar på det här programmet kommer du fräscha upp de ledarskapskunskaper som du redan har och du kommer att få en hel del nya. Du kommer att få svar på alla frågorna ovan och mer därtill. Du får handfasta verktyg för att kunna hantera din vardag lugnare, tydligare och gladare. Trygga chefer vågar göra svåra saker! Och i dessa tider ställs det högre krav på ledare. Investera dessa dagar på dig själv, gå programmet och möt kolleger med samma utmaningar.
Vi blandar teori, modeller, reflektion och träning.

Programmet är två heldagar och innehåller följande:

  • Jag och gruppen
  • Gruppen och gruppdynamik
  • Förändringsmodeller
  • Feedback
  • Svåra samtal
  • Konflikthantering
  • Motivation
  • Delegering

Programmet hålls av Elisabeth Palombo, organisation-och ledarskapskonsult, som har tränat journalister och mediechefer i Bonnier-koncernen i över 20 år.

Sista anmälningsdag är den 1 februari. Anmälan är bindande.

Tidigare event

Visa fler äldre event
GUIDE: Så preppar du tidningen för kris och krig
Hur vet man om det är kris, vilka lagar gäller och vad ska du och din kollegor göra för att förbereda verksamheten? Ta hjälp av vår nya guide där du får råd av experter samt får reda på hur Polistidningen och Läkartidningen agerar.
Läs hela guiden.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här