fbpx

Så får du kunskap om desinformation och verktyg för faktagranskning

Hur kan jag kontrollera äktheten i bilder som cirkulerar på nätet eller konton på sociala medier? Varför är det viktigt för journalister att förstå och känna igen desinformation, informationspåverkan och olika argumentationstekniker?

Den här kursdagen är till för dig som vill ha grundläggande kunskap om desinformation/informationspåverkan och lära dig användarvänliga verktyg för att kunna kontrollera information på nätet.

Det blir massor av praktiska övningar med verktyg som är enkelt tillgängliga och som du direkt kan komma i gång med i ditt dagliga arbete. Det blir också inspirerande exempel från andra delar av världen, genomgångar om bland annat krafterna bakom desinformation, varför fact-checking är viktigt och de internationella principerna för att granska makthavares uttalanden.

Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller…

Datum & tid

Den 4 mars kl 09:00 - 17:00.

Plats

Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.

Kursledare

Annelie Frank, projektledare för Faktajouren på Fojo och journalist med lång erfarenhet av att utbilda journalister och redaktioner.

Avgift

Endast för medlemmar. Kostnadsfritt, men vi tar ut en no-show-avgift på 600 kr om du inte avbokar vid förhinder (senast 24 tim innan).

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  P1 Prenumeration

  PositionEtt AB är ett företag som under många år utvecklat och levererat P1 Prenumeration till tidningsförlag.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.