fbpx

Så får du kunskap om desinformation och verktyg för faktagranskning

Hur kan jag kontrollera äktheten i bilder som cirkulerar på nätet eller konton på sociala medier? Varför är det viktigt för journalister att förstå och känna igen desinformation, informationspåverkan och olika argumentationstekniker?

Den här kursdagen är till för dig som vill ha grundläggande kunskap om desinformation/informationspåverkan och lära dig användarvänliga verktyg för att kunna kontrollera information på nätet.

Det blir massor av praktiska övningar med verktyg som är enkelt tillgängliga och som du direkt kan komma i gång med i ditt dagliga arbete. Det blir också inspirerande exempel från andra delar av världen, genomgångar om bland annat krafterna bakom desinformation, varför fact-checking är viktigt och de internationella principerna för att granska makthavares uttalanden.

Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller…

Datum & tid

Den 4 mars kl 09:00 - 17:00.

Plats

Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.

Kursledare

Annelie Frank, projektledare för Faktajouren på Fojo och journalist med lång erfarenhet av att utbilda journalister och redaktioner.

Avgift

Endast för medlemmar. Kostnadsfritt, men vi tar ut en no-show-avgift på 600 kr om du inte avbokar vid förhinder (senast 24 tim innan).

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Stibo Complete AB

  Som tidskriftstryckeri har Stibo Complete varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över. Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.