4 mars 2020 - Kurs

Så får du kunskap om desinformation och verktyg för faktagranskning

4
mar
Så får du kunskap om desinformation och verktyg för faktagranskning
Plats Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm
Tid 4 mars 2020, 09:00 - 17:00
Pris Endast för medlemmar. Kostnadsfritt, men vi tar ut en no-show-avgift på 600 kr om du inte avbokar vid förhinder (senast 24 tim innan).
Hur kan jag kontrollera äktheten i bilder som cirkulerar på nätet eller konton på sociala medier? Varför är det viktigt för journalister att förstå och känna igen desinformation, informationspåverkan och olika argumentationstekniker?

Den här kursdagen är till för dig som vill ha grundläggande kunskap om desinformation/informationspåverkan och lära dig användarvänliga verktyg för att kunna kontrollera information på nätet.

Det blir massor av praktiska övningar med verktyg som är enkelt tillgängliga och som du direkt kan komma i gång med i ditt dagliga arbete. Det blir också inspirerande exempel från andra delar av världen, genomgångar om bland annat krafterna bakom desinformation, varför fact-checking är viktigt och de internationella principerna för att granska makthavares uttalanden.

Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller…

Kursledare: Annelie Frank, projektledare för Faktajouren på Fojo och journalist med lång erfarenhet av att utbilda journalister och redaktioner.

Tidigare event

Visa fler äldre event
Stor guide: Så lyckas du med AI-bilder
Skapandet, användningen, juridiken. Här får du en komplett guide till att lyckas med dina AI-bilder. Vi tipsar om vilka verktyg som är att föredra för publicister – och vilka du bör undvika.
Läs hela guiden.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här