11 oktober 2019 - Kurs

Introduktion till datajournalistik

11
okt
Introduktion till datajournalistik
Plats Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.
Tid 11 oktober 2019, 09:00 - 17:00
Pris För medlemmar: 3 200kr exkl moms (inkl lunch och fika). Ej medlem: 3 700kr exkl moms (inkl lunch och fika).
Syfte: Begreppet datajournalistik har funnits med ett tag nu, men vad innebär det egentligen? I vilken ände ska man börja för att själv komma igång, eller för att bli mer insatt som arbetsledare?

Under kursen ges en introduktion till området datajournalistik och visualisering, med fokus på redaktionellt arbete och betydelsen av att verifiera data.
Du kommer att få arbeta praktiskt med att hämta statistik från databaser, rensa, sortera och sammanställa den i Excel, samt arbeta med interaktiva verktyg för att visualisera materialet. Du kommer också att få tips på olika vägar att gå vidare.

Ta med en egen dator med Excel installerat.

Värt att notera: Det krävs inga förkunskaper för att delta, vilket gör att kursen kommer att hållas på en grundläggande nivå.

Kursledare: Helena Löfving, lärare på JMG i Göteborg, har en mångårig erfarenhet av datajournalistik på tidningsredaktioner och SVT – ofta i högt tempo och med små resurser. De metoder hon utvecklade gav henne priset Best Data Journalism Award av Open Knowledge Awards.

Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här