Gräv 2019

KLIMAT, LOKALT, DESINFORMATION
– VILKEN ÄR DIN HJÄRTEFRÅGA PÅ GRÄV?

Det är inte bara föreläsningar som står på programmet på Grävseminariet 2019.
Flera paneler och seminarier inom olika områden kommer att hållas. Kanske
avhandlas din hjärtefråga i någon av dem.

• Klimatjournalistik
Varför grävs det så lite när det gäller klimatet och miljön? Ett panelsamtal med journalister där svar på frågan ska försöka att ges.
• Desinformation
Fojos Faktajouren håller i ett panelsamtal med experter som bland annat förklarar vilka effekter desinformation har på samhället och varför journalister behöver bli bättre på att hantera detta.
• Det lokala/lilla grävet
Hur lyckas en med grävet på små, slimmade redaktioner? Varför är det viktigt att gräva lokalt? Några erfarna arbetsledare på mindre medieföretag ger sin syn på saken.
• Hat och hot mot journalister
Fojos Demokratijouren håller i ett seminarium om bland annat riskanalys inför ditt gräv. Handfasta tips om bland annat hur du förbereder dig mentalt innan hoten kommer.
• Runda bords-samtal för journalistutbildare
Vilka är utmaningarna vid de svenska lärosätena som erbjuder utbildningar i journalistik? Här finns en chans för dig som utbildar framtidens grävare att diskutera utmaningar och möjligheter.

Här kan du läsa mer och göra din anmälan.

Datum & tid

Den 5-6 april.

Plats

I Kalmar.

Klara föreläsare

Roman Dobrokhotov, The Insider, Ryssland, Helena Bengtsson, Sveriges Television , Daniel Velasco, Sveriges Radio , Karin Nelsson, Inizio , Adam Playford, The Tampa Bay Times, USA , Rana Ayyub, frilans, Indien, Nils Hanson, Sveriges Television, Björn Häger, Sveriges Radio, Jeanette Gustafsdotter, TU Medier i Sverige och Eva Buskas, Gotlands Allehanda.

Arrangör

Fojo, Barometern/OT, P4 Kalmar, SVT, Infomaker och Linnéuniversitetet.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Annonskraft

    En erfaren och engagerad säljkår som trivs på jobbet och drivs av nytänkande. Vi har sedan 2000 samarbetat med flera av de stora medieaktörerna, både vad gäller print och digitalt.

  • Sörmlands Printing Solutions

    Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

  • Adviser

    Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.