fbpx

Bildjournalistik – i praktiken

Det behövs nästan alltid en bild. Ibland är det enkelt, men andra gånger går jobbet som fotograferande reporter ut på att skapa något visuellt intressant av en verklighet som inte är det. Ofta under tidspress och med motvilliga modeller.

Under en heldag med Göran Segeholm får du lära dig hur du gör fungerande bilder även när omständigheterna är emot dig. Du får bland annat:

 • Verktyg för att snabbt komma på bra bildidéer.
 • Metoder som får människor att slappna av inför kameran.
 • Ett ramverk för hur du tänker kring bildens funktion i förhållande till helheten.
 • En enkel och effektiv process för allt från planering till bildurval.

Göran Segeholm är frilansande fotograf, skribent och erfaren fotolärare och föreläsare. Bland hans uppdrag ingår bland annat att vara huvudlärare på Fotografiska Academy i Stockholm. Göran har skrivit sex böcker om fotografi, varav den senaste är Bildjournalistik – idéer, begrepp och praktiska råd.

Datum & tid

Den 27 augusti kl. 09:00 - 17:00.

Plats

Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.

Kursledare

Göran Segeholm , frilansande fotograf, skribent och erfaren fotolärare och föreläsare.

Avgift

För medlemmar: 3 200 kr exkl moms (inkl fika och lunch). Ej medlem: 3 700 kr exkl moms (inkl fika och lunch). Sista anmälningsdag är den 12 augusti. Anmälan är bindande.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  P1 Prenumeration

  PositionEtt AB är ett företag som under många år utvecklat och levererat P1 Prenumeration till tidningsförlag.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.