fbpx

Bildjournalistik – i praktiken

Det behövs nästan alltid en bild. Ibland är det enkelt, men andra gånger går jobbet som fotograferande reporter ut på att skapa något visuellt intressant av en verklighet som inte är det. Ofta under tidspress och med motvilliga modeller.

Under en heldag med Göran Segeholm får du lära dig hur du gör fungerande bilder även när omständigheterna är emot dig. Du får bland annat:

 • Verktyg för att snabbt komma på bra bildidéer.
 • Metoder som får människor att slappna av inför kameran.
 • Ett ramverk för hur du tänker kring bildens funktion i förhållande till helheten.
 • En enkel och effektiv process för allt från planering till bildurval.

Göran Segeholm är frilansande fotograf, skribent och erfaren fotolärare och föreläsare. Bland hans uppdrag ingår bland annat att vara huvudlärare på Fotografiska Academy i Stockholm. Göran har skrivit sex böcker om fotografi, varav den senaste är Bildjournalistik – idéer, begrepp och praktiska råd.

Datum & tid

Den 27 augusti kl. 09:00 - 17:00.

Plats

Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.

Kursledare

Göran Segeholm , frilansande fotograf, skribent och erfaren fotolärare och föreläsare.

Avgift

För medlemmar: 3 200 kr exkl moms (inkl fika och lunch). Ej medlem: 3 700 kr exkl moms (inkl fika och lunch). Sista anmälningsdag är den 12 augusti. Anmälan är bindande.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.