fbpx

Dokumentation från medlemsmöte

Angående producentansvar och returpapper

Från och med den 1 januari 2021 träder en ny förordning i kraft som dessvärre ser ut att påverka Sveriges Tidskrifters medlemmars kostnader på ett väsentligt sätt. Om er produkt enbart ges ut digitalt gäller denna information inte er.


I korthet innebär förordningen :

 • Ökade kostnader oavsett hur man producerar den papperstidning som distribueras i Sverige.
 • Alla producenter är skyldiga att ansluta sig till ett producentregister och dit fördelas kostnaderna.
 • Du/ditt förlag är själva producenter om ni trycker utanför Sverige och för in tidskrifter.
 • Om er tidning trycks i Sverige kommer kostnaderna till dig via pappersproducent eller pappersimportör, eftersom de då bär producentansvaret.

Presentation i Stockholm den 6 mars 2020

Vid ett möte för Sveriges Tidskrifters medlemmar presenterades den nya returpappersförordningen samt de ökade kostnader som riskerar att drabba tidskriftsbranschen vid införandet.

Ladda ner: Powerpoint-presentationen som visades vid mötet. (pdf-fil, cirka 28mb)

Film: Hela presentationen filmades (Cirka 1 timme och 20 minuter lång). Observera att klippet är olistat och ej sökbart via Youtubes sökfunktion eller andra sökmotorer.
Obs, ett case med kostnadsberäkning av vad förändringen innebär för en enskild titel kommer cirka en timme in i klippet (1:05:00).

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.