Vem blir ny kulturminister? – Vi har listan

Publicistpodden 2022 20 september
Vem blir ny kulturminister? – Vi har listan
Mediebranschens eftervalsdebatt är i full gång, och Publicistpodden vill förstås också bidra. Men vi lanserar även en het lista över kulturministerkandidater.

Det 133:e avsnittet av Publicistpodden, är inspelat morgonen tisdagen den 20 september. Programledare Jonas Nordling har via länk med Thomas Mattsson, senior advisor på Bonnier News och dessutom ordförande för Utgivarna, samt Helle Klein, chefredaktör och vd för Dagens Arbete och ordförande för Sveriges Tidskrifter.

Inledningsvis får vi en spontan spaning från senaste INMA-mötet i Köpenhamn häromveckan.

Men framför allt: sen sist har vi som bekant haft ett val, och nu haglar som vanligt alla analyser om varför det gick som det gick och vem som tar vem. Och Publicistpodden vill förstås också vara med och lira lite. Så: vad finns det att säga som inte redan är sagt? Och framför allt har någon sagt något extra intressant efter valet som panelisterna har studsat inför?

Ja, och så ska en ny regering bildas och då uppstår ju även den klassiska möjligheten att spekulera i statsrådsposter med mera. Och eftersom det här är en mediepodd så spekulerar panelen vem som ska ta kulturministerposten. På listan finns såväl väntade som mer oväntade namn. Såväl Mats Svegfors som Thomas Mattsson lanseras som dark horses.

Avslutningsvis uppmärksammas även de första nomineringarna till Tidskriftspriset, och panelen funderar lite över vad dessa kan säga om hur branschen mår.

Om podden

Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på jn@da.se vid frågor om det aktuella avsnittet.

Till arkivet
Allt om branschens största dag och kväll!
Läs vad som hände på Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan, se mingelbilderna och vilka som vann Tidskriftspriset 2022!
Läs mer här

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här