Granskarnas granskare

Publicistpodden 4 november
Granskarnas granskare
Klarar mediebranschen att bli granskade? Och hur långt har vi kvar till perfekta robotröster? Det kollar vi in i nya avsnittet av Publicistpodden.

I Publicistpodden diskuterar programledaren Jonas Nordling aktuella mediefrågor med branschprofilerna Helle Klein och Thomas Mattsson. I detta avsnitt av Publicistpodden har Helle och Thomas fått ledigt och Jonas Nordling söker svar på frågorna: klarar mediebranschen att bli granskad? Och hur långt har vi kvar till perfekta robotröster?

Ur innehållet:

  • Mediekritik är något som de flesta i branschen har ett kluvet förhållande till. Det är en nödvändig del av vår utveckling, samtidigt äter det energi och ger upphov till pseudodebatter. Jonas Nordling har tagit ett snack med Johan Cedersjö, som utifrån sin roll på radioprogrammet Medierna kanske mer än någon annan vet hur branschen reagerar på kritik och granskning.
  • Dessutom kollar vi in statusen på utvecklingen mot artificiella röster, något de flesta mediebolag drömmer om. Jonas Nordling bjöd in Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Bonnier News och Dagens Nyheter, för att få höra mer om läget.

Om podden
Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på jonas.nordling@arenagruppen.se vid frågor om det aktuella avsnittet.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här