Årets Utvecklare

tidskriftspriset (kopia) 2
Priset för Årets utvecklare ges till en person eller ett team som bidragit till att skapa nya spännande digitala lösningar eller förbättrat en redan befintlig kanal, ett system eller en produkt på ett spännande sätt.

Priset ges till en person eller ett team som under det gångna året (1 september 2017-31 augusti 2018) har utmärkt sig genom en insats. Det kan till exempel handla om teknikutveckling och programmering, men också andra delar som har med digital medieutveckling att göra.

Årets Utvecklare belönas med 10 000 kr, ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang. Priset delas ut till en person eller ett team som är verksam vid en publikation som har ett utgivningsbevis hos PRV eller en databasanmälan hos Myndigheten för radio och tv.

Juryn för Årets utvecklare består av:

 • Olle Lidbom (ordf.) medieanalytiker och kommunikationschef på Norstedts Förlagsgrupp
 • Anna Careborg, premiumchef Svenska Dagbladet
 • Leo Wallentin, datajournalist och konceptutvecklare i J++ -nätverket

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå kandidater till Årets Utvecklare. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering samt några konkreta projekt som personen/teamet arbetat med och vilken betydelse de haft för projektets framgång. Ange vad behovet eller utmaningen bestod av, hur en lösning togs fram och vilken mätbar effekt den fick. Juryn kommer att bland de föreslagna bidragen nominera ett urval, av vilka ett tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsgalan den 7 november.

Formuläret ska vara ifyllt och eventuella bilagor inskickade till Sveriges Tidskrifter SENAST fredagen den 31 augusti kl 16.00 (för övriga kategorier i Tidskriftspriset är deadline för bidrag torsdagen den 30 augusti kl 16.00).
Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum.

ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD

OBS, formulären är begränsade till 1000 tecken per fält, men du kan med fördel länka till dokument eller annan dokumentation som du tycker juryn ska ta del av.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Titeldata

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Ad 4 you

  Ad 4 you media AB arbetar med annonsförsäljning och marknadsföring till rikstäckande facktidningar, branschtidningar och organisationstidningar.

 • Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.