Årets Utvecklare

tidskriftspriset (kopia) 2
Priset för Årets utvecklare ges till en person eller ett team som bidragit till att skapa nya spännande digitala lösningar eller förbättrat en redan befintlig kanal, ett system eller en produkt på ett spännande sätt.

Priset ges till en person eller ett team som under det gångna året (1 september 2016-31 augusti 2017) har utmärkt sig genom en insats. Det kan till exempel handla om teknikutveckling och programmering, men också andra delar som har med digital medieutveckling att göra.

Årets Utvecklare belönas med 10 000 kr, ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang. Priset delas ut till en person eller ett team som är verksam vid en publikation som har ett utgivningsbevis hos PRV eller en databasanmälan hos Myndigheten för radio och tv.

Juryn för Årets utvecklare består av:

 • Olle Lidbom (ordf.) medieanalytiker och kommunikationschef på Norstedts Förlagsgrupp
 • Anna Careborg, premiumchef Svenska Dagbladet
 • Leo Wallentin, datajournalist och konceptutvecklare i J++ -nätverket

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå kandidater till Årets Utvecklare. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering samt några konkreta projekt som personen/teamet arbetat med och vilken betydelse de haft för projektets framgång. Ange vad behovet eller utmaningen bestod av, hur en lösning togs fram och vilken mätbar effekt den fick. Juryn kommer att bland de föreslagna bidragen nominera ett urval, av vilka ett tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsgalan den 8 november.

Formuläret ska vara ifyllt och eventuella bilagor inskickade till Sveriges Tidskrifter SENAST torsdagen den 31 augusti kl 16.00. Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annonskraft

  En erfaren och engagerad säljkår som trivs på jobbet och drivs av nytänkande. Vi har sedan 2000 samarbetat med flera av de stora medieaktörerna, både vad gäller print och digitalt.

 • Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.