Årets Skoltidskrift

Tidskriftspriset

Efter några års uppehåll kommer tidskriftspriset för Årets Skoltidskrift återigen att delas ut. Detta är ett viktigt pris för att stärka ungdomsmedier och främja kreativitet och yttrandefrihet, något som förtjänar att uppmärksammas.

 • Priset går till den tryckta eller digitala skoltidning som under det gångna året (1 september 2017 – 31 augusti 2018) på bästa sätt inspirerat och informerat sina läsare med ett genomtänkt och välformulerat innehåll.
 • Självständigt, relevant och träffande redaktionellt innehåll premieras. Bildhantering och en layout som är anpassad till formatet och plattformen är av stor vikt. Men uppfinningsrikedom och att hitta bild och illustrationsmaterial som arbetar i samklang med det textmässiga innehållet är än viktigare.
 • För att kunna delta måste publikationen ha ett redaktionellt innehåll och äga anknytning till en skola.

Här kan ni anmäla ert bidrag

Årets Skoltidskrift belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering.

Juryn består av:
Irena Pozar, chefredaktör Veckorevyn.com (ordf.)
Jennie Sandberg, chefredaktör Baaam
Olov Carlsson, chefredaktör Dagens Samhälle

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå tidskrifter till Årets skoltidskrift. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering. Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna nominera minst fyra, av vilka en tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsdagen den 7 november.

Fyll i formuläret via länken nedan och skicka sedan minst 5 exemplar av tidskriften om den är i print. Skicka tidskriften till Tidskriftspriset, Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50 1 tr, 111 20 Stockholm. Märk ditt kuvert med den kategori du vill att bidraget ska tävla i. Digitala tidskrifter räcker det men en länk vid anmälningstillfället. Ditt bidrag (inkl tidskrifter) ska vara Sveriges Tidskrifter tillhanda SENAST söndagen den 16 september. Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • PositionEtt

  PositionEtt AB är ett konsultföretag som arbetar med utveckling av informationssystem baserade på modern databasteknik.

 • Titeldata

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Ad 4 you

  Ad 4 you media AB arbetar med annonsförsäljning och marknadsföring till rikstäckande facktidningar, branschtidningar och organisationstidningar.