Årets Omgörning

tidskriftspriset (kopia) 2

Tidskriftsprisets kategori Årets Omgörning premierar hög och bestående kvalitet och förnyelse av svenska tidskrifter.
Priset ges till en tidskrift som under det gångna året (1 september 2016-31 augusti 2017) genomfört den bästa omgörningen och genom den framförallt vidareutvecklat den redaktionella profilen och konceptet.

Omgörningen ska ha utvecklat tidskriften som redaktionell produkt. Redaktionell struktur, journalistiskt innehåll och grafisk form ska hålla hög kvalitet, vara kreativt nyskapande och anpassad till målgruppen.

Årets Omgörning belönas med 10 000 kr ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

Priset delas ut till en publikation som har ett utgivningsbevis hos PRV eller en databasanmälan hos Myndigheten för radio och tv.<

Juryn består av:
Malin Ekman, journalist Svenska Dagbladet (ordf.)
John Hällström, reporter Upsala Nya Tidning
Elin af Klintberg, delägare och kreativ chef Klintberg Niléhn

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå tidskrifter till Årets Omgörning. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering. Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna nominera minst fyra, av vilka en tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsgalan den 8 november.

Fyll i formuläret via länken nedan och skicka sen minst 5 exemplar av tidskriften både före och efter omgörningen. Skicka tidskriften till Tidskriftspriset, Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50 1 tr, 111 20 Stockholm. Märk ditt förslag med den kategori du vill att bidraget ska tävla i. Ditt bidrag (inkl tidskrifter) ska vara Sveriges Tidskrifter tillhanda SENAST torsdagen den 31 augusti kl 16.00.
Gäller förslaget en digital tidskrift behöver vi ta del av material både före och efter omgörningen.
Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum.

Redaktionen för Funktion i fokus tar emot pris för Årets omgörning
Redaktionen för Funktion i fokus tar emot pris för Årets omgörning på Tidskriftsgalan 2016.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Titeldata

    En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

  • Ad 4 you

    Ad 4 you media AB arbetar med annonsförsäljning och marknadsföring till rikstäckande facktidningar, branschtidningar och organisationstidningar.

  • Sörmlands Printing Solutions

    Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.