Årets AD

tidskriftspriset (kopia) 2

Årets AD utmärker sig för att ha skapat grafisk design som samspelar och förstärker det journalistiska innehållet. Årets AD ska ha skapat en effektiv tidningsdesign i print eller digitalt som på ett bra sätt förmedlar budskapet och kombinerar innehåll och utseende till ett koncept väl anpassat till målgruppen.

Priset ges till en person som under det gångna året (1 september 2016-31 augusti 2017) medverkat i svenska tidskrifter.

Årets AD belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

Priset delas ut till en person verksam vid publikationer som har ett utgivningsbevis hos PRV eller en databasanmälan hos Myndigheten för radio och tv.

Juryn består av:
Malin Ekman, journalist Svenska Dagbladet (ordf.)
John Hällström, reporter Upsala Nya Tidning
Elin af Klintberg, delägare och kreativ chef Klintberg Niléhn

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå personer till Årets AD. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering. Juryn kommer att bland de föreslagna personerna nominera minst fyra, av vilka en tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsgalan den 8 november.

Fyll i formuläret via länken nedan och skicka sedan minst 5 exemplar (det går bra att skicka olika utgåvor) av tidskriften till Tidskriftspriset, Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50 1 tr, 111 20 Stockholm. Märk ditt förslag med den kategori du vill att bidraget ska tävla i. Ditt bidrag (inkl tidskrifter) ska vara Sveriges Tidskrifter tillhanda SENAST torsdagen den 31 augusti kl 16.00.
Gäller förslaget en digital tidskrift behövs inget material.
Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum.

Årets AD Hanna Johansson tar emot sitt pris
Förra årets vinnare Hanna Johansson.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Mediarum

    Mediarum Sverige, arbetar med uppdragsförsäljning och är annonsavdelningen för fack-, bransch- och medlemstidskrifter.  Vi vet genom vår erfarenhet att engagemang, samarbete, säljkompetens ger goda resultat.

  • Stibo Graphic

    Stibo Graphic erbjuder Nordens största produktionskapacitet och har det i särklass bredaste utbudet i stora moderna rullpressar med allt ifrån 16-sidiga till 80-sidiga tryckpressar. Det ger en oöverträffad flexibilitet och leveranssäkerhet.

  • NewsFactory

    NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.