Tidskriftspodden #2 Olle Aronsson

Torsdag 21 april 2016

Olle Aronsson Breakit

I avsnitt 2 av Tidskriftspodden möter lyssnarna Olle Aronsson, produktchef och medgrundare på Breakit. Avsnittet spelades in den 30 mars 2016.

I december 2014 lämnade Olle rollen som ekonomijournalist på Dagens Industri för att starta Breakit tillsammans med kollegan Stefan Lundell. Breakit har på kort tid etablerat sig som landets vassaste nyhetssajt om techbolag och startups. I avsnittet pratar Olle bland annat  om bakgrunden till framgångarna för affärssajten och varför Olle tycker att fler borde göra det han har gjort – våga satsa. Ett av många problem enligt Olle? “Riskkapitalister och journalister äter alldeles för sällan lunch med varandra.”

Olle Aronsson skickar även en känga till Resumé, angående den här artikeln där det bland annat stod att “Breakit.se har gett intryck av att gå med vinst – men nu visar sajten 1,2 miljoner kronor i förlust.” I Tidskriftspodden säger Olle Aronsson: “Om Resumé har begränsade kunskaper i företagsekonomi, och inte kan förstå hur man kan gå med förlust på helåret och ändå kommunicera att man nu har nått lönsamhet – det tycker jag är ett problem för Resumé.”

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app.
Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din pod-app och ladda ner till din smartphone.

Om du vill lyssna på tidigare avsnitt direkt i datorn klickar du här.

Om Tidskriftspodden
Tidskriftspodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Punamusta

    Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

  • V-TAB

    Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

  • Aller

    Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.