“Nu måste alla vi mediechefer ta tag i frågan” #DEADLINE

Torsdag 22 november 2017

#deadline #metoo

Vi på Sveriges Tidskrifter har följt den enorma kraften i rörelsen #Metoo och tagit del av alla fruktansvärda berättelser om sexuella trakasserier och sexualbrott som många i vår egen och andra branscher vittnat om. Nu har över 4000 journalister samlat sina röster och beskrivit sina egna upplevelser under uppropet #Deadline.

– Som vd för Sveriges Tidskrifter och med lång erfarenhet från tidskriftsbranschen vet jag att det är lätt att tänka att tidskriftsbranschen är förskonad från de värsta problemen. Men givetvis lider även vi av samma strukturella problem som övriga mediebranschen och samhället i stort. Sexism, sexuella trakasserier och att överhuvudtaget bli särbehandlad på grund av kön, sexuell läggning, etnicitet eller funktionsvariationer är något vi kraftigt tar avstånd från, säger Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter.

– Som ordförande i Sveriges tidskrifter blir jag starkt berörd av det som pågår i vår bransch likväl som andras. Nu måste alla vi mediechefer ta tag i frågan hur vi ska säkra våra arbetsplatser så att sexuella trakasserier aldrig någonsin förekommer. Chef, där jag arbetar till vardags, har tagit fram en specialsajt om hur chefer kan agera för att skapa trygga arbetsplatser. De verktyg, tips och checklistor som finns här kan hjälpa mediechefer i detta viktiga arbete som måste ske nu, säger Unn Edberg, ordförande i Sveriges Tidskrifter och vice vd, Tidningen Chef.

Fler röster om #DEADLINE
Många av våra medlemmar har publicerat uppropet på sina egna sajter och journalister på olika tidskrifter har även själva berättat om sina upplevelser.

 

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • NewsFactory

    NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

  • Sörmlands Printing Solutions

    Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

  • Aller

    Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.