4 trender inom grafisk design

Torsdag 15 maj 2018

Nyheter2När amerikanska onlineföretag inom grafisk design – däribland 99designs, Snappa och GraphicMama – förutspår de förväntade designtrenderna under 2018 så är det vissa av dem som återkommer på nästan alla listor.

Här är fyra trender att hålla utkik efter:

 1. Färgstarkt. Om det är något alla verkar överens om så är det att 2018 blir ett år fullt av färger. Udda och grälla kulörter som sticker ut, kontrastfärger, och en flirt med åttio- och nittiotalets färgsprudlande mönster och former är att förväntas.
 1. Rörligt. En av de trender som är på stark framväxt online är så kallade cinemagraphs, det vill säga stillbilder där vissa element, exempelvis vattnet i en sjö, rör på sig. Filmerna är skapade så att de saknar början och slut och böljar på i evighet.
 1. Gradienter. Du har kanske redan börjat se dem i en del magasin och i annonsvärlden: färgfält som rör sig sömlöst från en färg till en annan, så kallade gradienter. Snart lär du se det överallt.
 1. Duotoner. Ytterligare en stil som var populär på åttio- och nittiotalet och som är tillbaka: bilder i bara två kontrasterande halvtoner. Även dubbla skuggor i olika färger och hologramliknande effekter med två starka kontrastfärger listas som besläktade trender.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • PositionEtt

  PositionEtt AB är ett konsultföretag som arbetar med utveckling av informationssystem baserade på modern databasteknik.

 • Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.