Medlemsnytta i kris och medgång

Möt organisationerna som satsar på sina tidskrifter! Lyssna på två redaktörer som hamnat mitt i sina förbunds kriser. Hur hanterar man det?

Svenska Båtunionen – tydlig tack vare Båtliv

Tidningen Båtliv är ansiktet utåt för Svenska Båtunionen (SBU), med sina 176 000 medlemmar.

Nu investerar de i en ny webbplattform och en strategi där medlemstidningen ska kunna läsas både på papper, i datorn, på plattan och i mobilen.

Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv ochPeter Karlsson verksamhetschef på Svenska Båtunionen berättar om hur de ska nå fler och bli snabbare.

Tidningen Scout som återuppstod

Tidningen Scout lades ner som tryckt tidning men återuppstod sedan. Varför?
Caroline Thunved, kommunikationschef för Scouterna och Sofia Lundqvist, redaktör, Spoon Publishing ger oss analysen bakom beslutet.

Lärarförbundet – tradition och innovation!

Lärarförbundet har en lång tradition av tidningsutgivning. Tidningen Förskolan fyller snart 100 år och den yngsta tidningen lanserade för ett år sedan. Totalt ger de ut hela 12 titlar.Annica Grimlund avdelningschef på Lärarförbundets tidningsavdelning och Mikael Willborg, kommunikationschef på Lärarförbundet berättar om ideerna bakom titlarnas finansiering och varför de tror på papperstidningen.

Paneldiskussion
När förbundet krisar

Susanna Lundell, chefredaktör på Kommunalarbetaren, har haft en ovanligt hektisk start på året. För oss berättar hon om vikten av en medlemstidskrifts självständiga roll, och hur de själva ska fortsätta granska sitt förbund. Hans Larsson, tidigare chefredaktör på Dagens Arbete  om IF Metalls kris (Trollhätteavdelningen) 2004.

Anmäl dig nedan.
Anmälan är bindande. Först till kvarn gäller…

Anmäl dig senast den 15 februari.

ANMÄL DIG

Vi anmäler följande personer

FAKTURAUPPGIFTER
Datum & tid

Den 18 februari kl 09.00-11.00. Frukost serveras från 08.30.

Plats

World Trade Center, Kungsbron 1, Lokal: Manhattan

Seminarieledare

Moderator: Nicklas Mattsson, chefredaktör Entreprenör. Medverkande: Lars-Åke Redéen, chefredaktör och ansvarig utgivare för Båtliv, Peter Karlsson, verksamhetschef Svenska Båtunionen, Caroline Thunved, Kommunikationschef/Scouterna, Sofia Lundqvist, redaktör Tidningen Scout, Spoon Publishing, Annica Grimlund, avdelningschef på Lärarförbundets tidningsavdelning och Mikael Willborg, kommunikationschef, Lärarförbundet. Paneldiskussion: Susanna Lundell, chefredaktör Kommunalarbetaren och Hans Larsson, tidigare chefredaktör Dagens Arbete.

Avgift

Kostnadsfritt för medlemmar och deras förbund. Vi tar ut en no-show-avgift på 200 kr om du är anmäld men inte dyker upp. OBS! Begränsat antal platser.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Stibo Graphic

    Stibo Graphic erbjuder Nordens största produktionskapacitet och har det i särklass bredaste utbudet i stora moderna rullpressar med allt ifrån 16-sidiga till 80-sidiga tryckpressar. Det ger en oöverträffad flexibilitet och leveranssäkerhet.

  • Trydells

    Trydells är specialister på tidskrifter och vi vet vikten av effektiva och säkra flöden. Nära 200 titlar går genom tryckpressarna varje år och nästan ingen är den andra lik. Hör av er till oss så berättar vi mer. Vi gillar tidskrifter helt enkelt.

  • PositionEtt

    PositionEtt AB är ett konsultföretag som arbetar med utveckling av informationssystem baserade på modern databasteknik.