Innovation Sprint

_DSC7417

Ta chansen att gå på utbildning tillsammans med oss på Sveriges Tidskrifter. Kraftigt rabatterat pris för Sveriges Tidskrifters medlemmar.

Här blir idé till verklighet. Snabbt och effektivt.

Utveckla innovativa koncept utifrån skarpa case i snabbt tempo, och
ha kul samtidigt! Lär dig strukturerade processer och metoder för
att utveckla det innovativa tänkandet och kollaborativt ta fram nya
koncept.

Kursens innehåll
Kursen introducerar principer för kreativt samarbete. Du och ditt team får möjligheten att jobba metodiskt utifrån en strukturerad idéutvecklingsprocess för att ta fram innovativa koncept, från idé till prototyp och test. I kursen står din lärandeupplevelse i fokus, vilket innebär ett aktivt deltagande genom praktiskt arbete i kombination med reflektion.

Du lär dig
Utifrån ett skarpt case guidar vi dig steg för steg genom en idéutvecklingsprocess.
* Discovery– få en förståelse för hur du kan identifiera och använda insikter i användarnas behov, trender och teknologier för att boosta den kreativa processen och generera nya relevanta idéer.
* Fokusering – innovation börjar med att ställa rätt fråga. Förstå hur du använder insikterna från researchen till att formulera knivskarpa fokusfrågor.
* Idégenerering – från kvantitet till kvalitet. Vi guidar dig steg för steg genom en idéutvecklingsprocess där du får lära dig olika metoder för att generera, välja ut och utveckla idéer med innovationspotential.
* Rapid prototyping & testing – misslyckas tidigt för att lyckas snabbare. Här lär du dig att omvandla idén till en enkel prototyp som du snabbt kan testa på andra deltagare för att göra konceptet ännu bättre.

Något för dig?
Kursen är perfekt för dig som vill utveckla din förmåga att jobba kreativt och i team för att skapa innovativa och relevanta lösningar, oavsett vilken bransch du jobbar inom. Du vill på kort tid kunna skapa innovativa produkter och tjänster som dina användare vill ha och faktiskt tycker om att använda.
Vi jobbar med branschrelevanta case – som Sveriges Tidskrifter tar fram tillsammans med samarbetspartners.

2Henrik_web2

Kursledare
Henrik Johansson är innovations- och ledarskapskonsult och grundare till Fantastic Studios och kommer att leda denna kurs. Henrik har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med innovation och förändringsprocesser och har tidigare bland annat jobbat med Hyper Island, Greenpeace, IKEA, Novartis, Regeringskansliet, Siemens och DDB.

Henrik arbetar som processledare med fokus på förändringsprocesser i organisationer och brinner för att få människor att bli smartare tillsammans. Han hjälper team och chefer att utveckla kreativa och innovativa förmågor, och jobbar gärna med organisationer som söker radikalt nya vägar för att i grunden förändra sitt arbetssätt.

ANMÄL DIG

Vi anmäler följande personer

FAKTURAUPPGIFTER
datum & tid

30 mars 08.30- 13.00 (Lunch 12.00-13.00).

Plats

Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 1tr, Stockholm.

Workshopledare

Henrik Johansson, Fantastic Studios.

Avgift

För medlemmar: 1 000 kr exkl. moms. Lunch (12-13) och fika ingår. Ej medlem: 2 500 kr exkl. moms. Lunch (12-13) och fika ingår.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Aller

    Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

  • Mediakraft

    Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

  • Anygraaf

    Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.