Årets Tidskriftsevent

tidskriftspriset (kopia) 2

Tidskriftsprisets kategori Årets Tidskriftsevent verkar för hög och bestående kvalitet och förnyelse av svenska tidskrifter. Priset tilldelas en tidskrift (redaktion, marknads- och/eller annonsavdelning) som under det gångna året (1 september 2016-31 augusti 2017) enskilt eller i samarbete visat på tidskriftsbranschens förmåga att förnya och förbättra sitt uppdrag. Årets Tidskriftsevent ska ha genererat varumärkes- och/eller affärsnytta för sin tidskrift eller sitt förlag.

Årets Tidskriftsevent belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang. Priset delas ut till en publikation som har ett utgivningsbevis/databasanmälan registrerad hos Patent- och registreringsverket (PRV) eller Myndigheten för radio- och tv.

Juryn för kategorin Årets Tidskriftsevent:

 • Elisabeth Thörnsten, vd, Swedish Content Agencies (ordf)
 • Linda Grahn, redaktör, Expressens söndagsbilaga
 • Staffan Slörner, vd, Sveriges Mediebyråer

Så här lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå tidskrifter till Årets Tidskriftsevent. Förslaget ska lämnas in med en motivering samt en kortfattad beskrivning utifrån juryns bedömningsgrunder:

 • idé
 • kreativitet & konceptuell lösning
 • utformning & genomförande
 • resultat

Juryn nominerar bland de föreslagna minst fyra kandidater, av vilka en tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsgalan den 8 november.

Fyll i formuläret. Skicka sedan fyra uppsättningar av material som speglar eventet till: Tidskriftspriset, Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50 1 tr, 111 20 Stockholm. Märk ditt förslag med Årets Tidskriftsevent. Ditt bidrag (motivering, beskrivning, material) ska vara Sveriges Tidskrifter tillhanda SENAST torsdagen den 31 augusti kl 16.00. Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter detta datum.

Gänget bakom Årets Tidskriftsevent
Årets Tidskriftsevent 2016 stod Bilsport för.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.